Amikor Kate Middleton 1982. január 9-én meglátta a napvilágot, valószínűleg nem gondolták a szülei, hogy ennek a kicsi lánynak egyszer az egész világon ismerni fogják a nevét. Pedig Katalin hercegné óriási népszerűségnek örvend, hála szerencsés találkozásának Vilmos herceggel, na, meg persze annak, hogy ki bírta várni, mire végül elvette őt a királyi sarj. 

Katalin hercegnő 1982. január 9-én született, polgári származású, szerény családban nevelkedett, így ő a legjobb példája annak, hogy a tündérmesék néha valóra válnak. Hiszen minden kislány hercegnő akar lenni, neki pedig valóra vált az álma. Sikerült megfognia Vilmos herceget, akivel a St. Andrews-i Egyetemen ismerkedett meg. Ugyan a barátságból hamar szerelem szövődött köztük, ez nem lett volna elég ahhoz, hogy hercegnő legyen belőle.

36 éves kell KatalinForrás: AFP/Leon Neal

Jó sok türelemre is szüksége volt hozzá! Éveken át kellett elviselnie a média felfokozott figyelmét úgy, hogy őt bizony akkoriban még nem őrizték testőrök. Rengeteg zaklatással kellett megküzdenie, és mindezek mellett a gúnynevét is büszkén kellett viselnie: a nép ugyanis egy idő után Waity Katie-nek csúfolta (wait angolul azt jelenti, várni), hiszen hiába volt évek óta Vilmos mellett, a herceg csak nem akarta komolyabbra fűzni a kapcsolatot. Ezzel a névvel persze Vilmosnak is üzentek, és a herceg, ha nem is hamar, de beadta a derekát, Katalin türelme pedig kifizetődött. Vilmos herceg 2010 októberében egy kenyai vakáció során kérte meg a kezét, de csak 2010. november 16-án jelentették be hivatalosan. Az esküvőt 2011. április 29-én tartották, első gyermekük, György herceg 2013. július 22-én látta meg a napvilágot, a második, Sarolta 2015. május 2-án született és nemsokára érkezik a harmadik trónörökös!