Újabb részletek derülnek ki a pár nappal ezelőtti rákoskeresztúri gyilkosságról, ezúttal az ismerősök mondták el véleményüket a 17 éves gyilkosról. Állítják, soha nem tudták volna elképzelni róla, hogy ilyenre képes legyen.

Szombaton gyilkolta meg egykori barátnőjét, a 19 esztendős Fannit a tőle két évvel fiatalabb W. Dávid. Az Újlak utca lakóit sokkolta, ami történt, egymás után szólalnak meg a döbbent ismerősök. Mint korában kiderült, a fiú féltékenységből ölt: a lány a túlzott féltékenykedés miatt szakított vele, ő pedig nem tudta elviselni, hogy véget ért a kapcsolatuk.

Olyannak gondoltam, mint aki a légynek sem tud ártani. Ám amikor a barátnője bármire nemet mondott neki, elöntötte az agyát a köd, tőle nem fogadott el „nem" szót. Még az osztálytalálkozóra sem akarta elengedni, folyton ellenőrizgette." – mesélte a fiúról egy ismerős a Ripostnak.

Féltékenységből ölt a 17 éves rákoskeresztúr fiúForrás: Origo

W. Dávid a gyilkosság után hazament és a saját életének is véget akart vetni. Állítólag búcsúlevelet is írt, amiben kifejtette, nem tudta elviselni az életét Fanni nélkül és azt sem, hogy a lány másé legyen. A fiú ügyvédje, akinek egyébként nincs tudomása a búcsúlevélről, elmondta, védence megbánást tanúsít.

Nagyon megbánta tettét. Beszűkült elmeállapotba került, emiatt nem emlékszik a történtekre. Védencemet ezért nem helyezték előzetes letartóztatásba., hanem nyomkövető viselése mellett háziőrizetét rendelte el a bíróság, mert még fiatalkorú" – árulta el a lapnak dr. Hegedűs László.