A terhesség megszakítása mindig borzalmasan nehéz döntés, ráadásul a fájdalom egész életükben kísérti azokat, akik úgy döntenek, nem tartják meg a babájukat. A társadalom hozzáállása sem segít azokon a nőkön, akik nem látnak más megoldást, vagy rákényszerülnek erre a döntésre. Whoopi Goldberg, Sharon Osbourne vagy Nicki Minaj néhány azok közül a hírességek közül, akik szintén átestek már abortuszon, és őszintén vallottak róla.

Whoopi Goldberg

Whoopi GoldbergForrás: AFP/2018 Getty Images/Jamie Mccarthy

A színésznő borzalmas dolgokon ment keresztül fiatalkorában, drogfüggő volt, és 14 évesen átesett élete első abortuszán. A terhességmegszakítást ráadásul nem egy kórházban végezték, hanem ő maga egy vállfával. „14 évesen rájöttem, hogy terhes vagyok. Nem jött meg. Senkinek nem beszéltem róla. Bepánikoltam. Abban a pillanatban sokkal jobban megrémisztett a gondolat, hogy valakinek el kell mondanom, mint kimenni a parkba egy vállfával, amit meg is tettem" – számolt be első abortuszáról a színésznő, amit még 4 követett.


Sharon Osbourne

Sharon OsbourneForrás: AFP/Ethan Miller


Ozzy Osborn feleségének is volt egy abortusza. Mikor Sharon megosztotta életének történetét úgy nyilatkozott, ez volt élete legnagyobb hibája. 17 évesen végeztek rajta terhességmegszakítást. Később 3 vetélése is volt mielőtt megszülettek volna a gyermekei, ami szerinte az abortusz miatt történt.


Nicki Minaj

Nicki MinajForrás: Dennis Van Tine / Geisler-Fotopress / DPA / AFP


Az énekesnőnek tinédzserkorában volt abortusza. Amikor rájött, hogy terhes, teljesen kiborult. „Azt hittem, meg fogok halni. Tinédzser voltam. Ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha átéltem. Nem igazán volt választásom. Nem álltam készen. Semmit nem tudtam volna nyújtani egy gyereknek" – mondta Nicki majd hozzátette, döntése egész életében kísérti.


Lil Kim

Lil KimForrás: AFP/2017 Getty Images/Theo Wargo


A rappert Notorious B.I.G ejtette teherbe, de szó sem lehetett arról, hogy Lil megtartsa a babát. Legalábbis B.I.G hallani sem akart róla, hiszen neki felesége volt. Lil pedig annyira függött a férfitól, hogy erre a lépésre is rá tudta őt kényszeríteni. „Nem tudom, megbántam-e, hogy nem tartottam meg. Néha úgy érzem, igen, néha meg úgy, hogy nem" – nyilatkozta Lil.

Chelsea Handler

Chelsea HandlerForrás: Joe Scarnici / Getty Images North America / AFP


A komikusnak kétszer is volt abortusza, ráadásul egy éven belül. „Nem csak egy abortuszom volt, hanem kettő ugyanabban az évben, ugyanattól a férfitól. Nem volt pénzem a másodikra. Úgy kellett összekaparnunk a pénzt. Most 42 éves vagyok, és soha nem nézek vissza, és gondolom azt, hogy meg kellett volna tartanom" – mondta Chelsea.