Egy véletlennek köszönheti az Oltári csajok színésznője, legalábbis a karektere, Karola, hogy felfedezték a betegségét. A nő aplasztikus vérszegénységben szenved, ráadásul a hagyományos gyógymódok mellett csak romlik az állapota. 

Karola azonban nem hajlandó beszélni senkinek betegségéről: egyedül munkatársa és barátnője, a középső Erdész lány, Hajni tud a dologról: aki azonban észrevette, a nő nem szedi a gyógyszereit, ugyanis bízik benne, hogy egy alternatív gyógymód mellékhatások nélkül okoz javulást nála. 

Mi az aplasztikus vérszegénység?
A csontvelői, vérképzésben szereplő őssejt betegsége, amely a vérben valamennyi alakos elem (vérlemezke, vörösvérsejt, fehérvérsejt) hiányával, és elégtelen vérképzéssel jár. A betegség súlyos formája kezelés nélkül az élettel összeegyeztethetetlen. Az aplasztikus vérszegénység lehet veleszületett vagy szerzett. Kialakulásának oka leggyakrabban ismeretlen. Ezekben az esetekben feltételezhető, hogy autoimmun folyamat eredményezi, amely során a szervezet a csontvelői őssejt ellen ellenanyagokat termel és ez vezet az őssejt pusztulásához. A betegség leghatásosabb kezelése a csontvelőátültetés. Kezelés nélkül a betegség általában 6 hónapon belül halállal végződik fertőzés vagy vérzés miatt.