Hosszú Katinka úgy döntött, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő FFN Golden Tour versenyén sem indul: ezzel indokolta döntését. 

Harmadik versenyét hagyja ki Hosszú Katinka. Nem indult a január 20-án Antwerpenben rendezett megmérettetésen, ahogy kihagyta az azt követő luxemburgit is, most pedig bejelentette, hogy a hétvégén mmegrendezésre kerülő FFN Golden Tour első nizzai állomásán sem vesz részt. Az úszónő klubján, az Iron Aquatics-on keresztül indokolta meg döntését. 

Hosszú Katinka még mindig nem úszikForrás: AFP/Filippo Monteforte

"Sok dolgot átgondoltam, mérlegeltem az elmúlt napokban az idei versenyzésemmel kapcsolatban, és nemcsak a jelenlegi fizikai állapotom, valamint a sérülésveszély miatt. Mivel most később kezdtem a felkészülést, és a napi edzésrendem is másképp alakul, mint az előző években, természetes, hogy valamelyest változtatok a versenynaptáramon is. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok indulni versenyeken, folyamatosan készülök most is, hiszen imádok úszni, eszembe sem jutott, hogy abbahagyjam. Csak most egy kicsit behúzom a féket, és másképp alakítom a felkészülési időszakot. Amikor elérkezettnek látom az időt, ígérem, ismét ott leszek a rajtkövön" - idézi az Index Hosszú Katinka nyilatkozatát. Mint ismeretes, az úszónő és edzője egyben férje, Shane Tusup között megromlott a viszony: ezt mindkét fél megerősítette december végén. Sajnos úgy tűnik, hogy egyelőre nem sikerült rendezni kapcsolatukat.