Fél napig utazott a 17-es villamoson Budapesten egy halott férfi. Az utasok csak délután észlelték, hogy valami nincs rendben vele.

Elképesztő eset történt Budapesten: fél napig utazott egy halott férfi a villamoson, mire észlelték: meghalt. A 73 éves János Érdről utazott a fővárosba vonattal kora reggel, ahogyan minden nap szokott. A Déli pályaudvaron felszállt a 17-es villamosra, amelyről két megálló múlva, a Széna térnél szállt volna le. Szíve azonban valószínűleg szinte azonnal leállt, ahogy leült az egyik ülésre. Élettelen testével nem foglalkoztak az utasok, azt hihették, hogy alszik, csupán délután fél kettő körül jelezte valaki a vezetőnek, hogy valami nincs rendben vele.

Már hét óra körül beállhatott a halál, hisz két megállóval később Jani nem szállt le. Aztán a villamosvezetőnek fél kettő körül szólt valaki a Frankel Leó útnál, hogy úgy néz ki, mintha valaki rosszul lenne, de lehet, hogy már nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető megállította a járművet, és akkor hívta a mentőket." – nyilatkozta az özvegy Borsnak, majd hozzátette, először el sem hitte, hogy mindez a férjével történt. „A rendőrség hívott fel, hogy valószínűleg órákkal ezelőtt meghalt a férjem. Az első reakcióm az volt, hogy biztosan nem ő az, mivel a Szabó János név elég gyakori. Amikor felolvasták az adatait a papírjaiból, akkor sem a legrosszabbra gondoltam. Hárítottam, hogy biztosan valaki ellophatta a férjem táskáját, és ő halt meg, azért vannak nála a párom iratai és a telefonja. De amikor elmondták, hogy néz ki, rá kellett döbbennem, hogy igaz."

A kép csak illusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az özvegy azt mondja, nem érti, hogy nem vette észre a villamos vezetője a halottat, hiszen a végállomásnál keresztül kellett mennie a villamoson. A BKV azonban megmagyarázta, miért történhetett mindez.

A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen. A következő indulásig a járművezető a végállomáson rendszerint vagy a tartózkodó helyiségben vagy a vezetőfülkében vár." – írja a lap.