Fejenként 28 millió forintot kapnak az aranyérmes gyorskorcsolya csapat tagjai

Forrás: Origo -
téli olimpia győzelem pénz téli olimpia 2018 jutalom gyorskorcsolya aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első téli olimpiai aranyérmet elhozó gyorskorcsolyázók nem mindennapi teljesítményük jutalmaként igazán méltányos pénzösszegre számíthank. Egyikük az 50 millió forintot is eléri. 

Méhkasként bolydult fel az ország, amikor kiderült, hogy olimpiai aranyat nyert a magyar gyorskoricsapat. Az olimpiai bajnok egyéni sportolók 35 millió forint pénzjutalomban részesülnek, az a négy fős csapat pedig (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba), akik megnyerték a gyorskorcsolya váltót ennek 80 százalékát, azaz 28 millió forintot kapnják. Ebből az összegből már nem kell adózniuk.

Az aranyérmes gyorskorsolya csapat tagjai 28 millió forinttal lesznek gazdagabbak Forrás: Origo

A 444! információi szerint pedig Liu Shaolin Sándor ezen felül még kétszer 10 millió forintot kap az egyéni versenyszámokban (1500, 500 méter) nyert két ötödik helyezéséért, és további 2 millió forintot az 1000 méteren elért 8. helyéért. Így az ő jutalma összesen már 50 millió forint.

Megszólalt a lúgos orvos édesapja: szerinte felháborító az ítélet http://www.life.hu/news/20180223-megszolalt-a-lugos-orvos-edesapja-szerinte-felhaborito-az-itelet.htmlMegszületett az ítélet a lúgos orvosról, aki betört korábbi élettársa lakásába, és életveszélyesen megsebesítette. 9 év börtönbüntetésre ítélték, és örökké eltiltották a z orvoslástól. Szülei szerint felháborító az ítélet. NewsFotó: Hirling Bálint - OrigoMeghalt egy nő Budapesten a Mammut Bevásárlóközpontbanhttp://www.life.hu/news/20180222-meghalt-egy-no-budapesten-a-mammut-bevasarlokozpontban.htmlCsütörtökön este fél 7 felé elhunyt egy nő a Mammutban. A rendőrök és mentők azonnal a helyszínre érkeztek. News--Aranyérmet szereztünk a téli olimpián: nézd újra a történelmi pillanatothttp://www.life.hu/news/20180222-aranyermet-szereztunk-a-teli-olimpian-nezd-ujra-a-tortenelmi-pillanatot.htmlOlimpia bajnok lett a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltónk 5000 méteren. News--A Vöröskereszt hasznos tanácsai a -15 fokos hidegrehttp://www.life.hu/news/20180222-a-voroskereszt-hasznos-tanacsai-a-15-fokos-hidegre-fagy.htmlAhogyan arról korábban beszámoltunk, érdemes újra elővenni legvastagabb téli kabátunkat, ugyanis szombaton megkezdődik a szibériai eredetű hideglevegő áramlása. Az előrejelzések szerint a jövő hét első napjaiban a derült, szélcsendes, hófedte tájakon -20, -18 fokos minimumok is előfordulhatnak. News--Döntött a bíróság a lúgos orvos ügyében: 9 évet kapotthttp://www.life.hu/news/20180222-dontott-a-birosag-a-lugos-orvos-ugyeben-9-evet-kapott.htmlA lakásában támadta meg áldozatát a lúgos orvos, a földre teperte, és kábító hatású injekciót adott a combjába, majd leöntötte lúggal a nő nemi szervét. Az ügy évek óta húzódik, de most döntött a bíróság: 9 évet kapott a támadó. News--Időjárás: havazásra és hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálathttp://www.life.hu/news/20180222-havazasra-es-hofuvasra-figyelmeztet-a-meteorologiai-szolgalat.htmlEgyre nagyobb fagyok jönnek, és a hóesés is kitart még. Ma elsősorban a Dunántúlon várható havazás: akár 15 centi is hullhat, ráadásul itt még hófúvás miatt is vészjelzés van érvényben. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.