Növényi Norbert sokaknak volt a példaképe, de egy kétes ügy miatt veszélybe került a megélhetése. Megvonták az olimpiai járadékát, elvitte a bank a házukat. Tönkrement anyagilag és évek óta megalázottságban él.

Növényi Norbert évek óta szinte csak a bíróságra jár, ugyanis egy cég ellen, amelynek ő reklámarca volt az adóhatóság névtelen feljelentés alapján kezdett el vizsgálódni. Ő is azok közé került, akiket nagy értékű adócsalással vádolnak. A sportolótól megvonták az olimpiai járadékát, elvesztették az otthonukat és évek óta megalázottságban él.

Növényi Norbert élete teljesen tönkrementForrás: MTI/Illyés Tibor

Ráment mindenem erre az ügyre" – mondta a Best Magazinnak Növényi Norbert, aki a barátai nélkül földönfutó lenne. „Nyolc éve ezért megvonták a havi 300 ezer forintos olimpiai járadékomat, így elvitte a bank az otthonunkat. Semmilyen társadalmi szerepet nem vállalhatok, se filmbe, se tévésorozatba, se színházba nem kapok felkérést. Évek óta megalázottságban élek, anyagilag tönkrementem. Hajléktalan lennék az ügy miatt, ha nem lennének barátaim, akik segítenek" – árulta el az egykori sportoló. Gyermekei is sok rosszízű megjegyzést kapnak az ügy miatt, és ezért nem vehette el kisfai édesanyját. A bíróság előtt ártatlanságáról beszélt. "Az elmúlt nyolc év alatt erkölcsileg és anyagilag is próbáltak ellehetetleníteni, pedig a családommal együtt csak dicsőséget hoztam az országnak. Úgy érzem, engem méltatlanul és ártatlanul megaláztak" – mondta a sportoló, aki nem kap munkát és üzletei mentek tönkre az ügy miatt, pedig állítása szerint semmit nem követett el. „Amivel engem megvádoltak, nem követtem el. Nem is érdekelne a dolog, ha nem veszítettem volna el a munkáimat, az otthonomat, az olimpiai járadékomat" – mondta a sportoló, aki bízik abban, hogy kiderül az igazság.