Őrizetbe vették Kefírt, amikor Thaifölfön nyaralt. A 39 éves magyar zenész egy elektromos cigaretta miatt került bajba.

"Thaiföldön, ha elektromos cigit látnak nálad, úgy visznek be az őrsre, mintha kábítószert találtak volna a zsebedben. A barátnőmmel az utolsó napot töltöttük Thaiföldön, még béreltünk egy motort és mentünk vele pár kört, de egyszer csak lerobbantunk, éppen a rendőrség előtt. De szerencsém volt – gondoltam még akkor –, mert a rendőrkapitány észrevette, hogy Mariannal ott vesződünk, és azonnal jött segíteni. Marha rendes fazon volt, beállt szerelni, próbáltuk beindítani, de semmi. Kinyitottam a csomagtartót, és meglátta benne az elektromos cigit. Az addig kedvesen mosolygó, segítőkész rendőrkapitány arca hirtelen eltorzult, és dühödten kérdezte, hogy mi az ott az ülés alatt. Mondtam neki, hogy az elektromos cigim, amire rögtön be is tessékelt az őrsre" - mesélte a Blikknek Kefír.

Kefír és Mariann bajba kerültek ThaiföldönFotó: Margitay Klára/Life.hu

Az e-cigi használata szigorúan tilos Thaiföldön, használaátért, vagy birtoklásáért komoly pénzbüntetés jár. A zenészre is ez várt volna.

"35 ezer bahtra akart megbüntetni, ami átszámolva körülbelül 280 ezer forint. Egyszerűen nem értettem, hogy mi baja az elektromos cigivel úgy, hogy nem is használtam. Aztán meg akart büntetni újabb 35 ezer bahtra, amiért nem volt nálam az útlevelem. Ezt sem feltétlenül értettem, mert thai jogosítványom van, amiben az útlevélszámom is szerepel. Teljesen reménytelen volt a szituáció, ezért hívnom kellett a thai rendőr ismerősömet" - mondta a Kefír, aki hozzátette, rendőr barátjának köszönhetően csak 5000 batha lett a büntetése, ami átszímtva 40 ezer forint.