Tizenkét kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán március 28-án este a Pesti Vígadóban. Ördög Nóra ismét tarolt, Tilla is díjjal távozott, de Lovas Rozi és Mácsai Pál is kaptak elismerést. 

Ötödik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Tizenkét kategóriában hirdettek győztest: a legjobb nagyszabású showműsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb comedy show-t, a legjobb realityt, a legjobb gasztro realityt, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb zsűritagot, a legjobb magyar sorozatot, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt és a legjobb mellékszereplőt díjazták. A legjobb női műsorvezető Ördög Nóra lett, a legjobb férfi Tilla, a legjobb zsűri pedig Liptai Claudia. A legjobb mellékszereplőnek járó díjat Debreczeny Csaba nyerte, a legjobb színésznő pedig Lovas Rozi lett.

Ők nyerték a Televíziós Újságírók DíjátForrás: Televíziós Újságírók Díja

Zsűritag kategóriában idén a Sztárban sztár ítésze, Liptai Claudia vehetett át díjat. "Azt gondolom, hogy azért is kaptam meg a díjat Majka és Alex mellett, mert egy kicsit jobban ragozok, mint ők. Húsz éve csinálom ezt a szakmát, és annyi minden voltam már: megnyertem a legjobb női műsorvezető díját, most zsűritagként díjaztak, esetleg jövőre, egy nemváltó műtét után a legjobb férfi műsorvezető díját is elviszem. De a viccet félretéve: ebben a szakmában az a legfontosabb, hogy az ember megpróbáljon mindig önmaga lenni. Szerintem ez megy a legnehezebben! Mindig azt díjazzák, ha valakiről nem hull le a lepel és önazonos marad. Úgy érzem, ezért kaptam ezt a díjat" – árulta el Clau.

Ördög Nóra negyedszer kapta meg a díjat. "Negyedszerre kaptam meg a díjat, elnézést, hogy bőgök. Most, hogy negyedszerre is elnyertem, azt hiszem, el kell hinnem, hogy valóban a legjobb műsorvezető vagyok, bár az a legfontosabb feladatom, hogy ne higgyem el, hanem ugyanolyan keményen dolgozzak tovább, mint eddig"– mondta Nóri.

Tilla örül, hogy mások szerint is élvezi a munkáját. "Ez az a kategória, ahol ötödik éve ugyanazok a jelöltek: Gundi, Balázs és én. Most ezek szerint én is sorra kerültem, amit nagyon köszönök, boldog vagyok. Öröm, hogy mások is azt látják, hogy szeretem ezeket a műsorokat vezetni, a mai napig is felpörget a pillanat, amikor a stúdióba lépek. Nagyon sokféle produkciót tudtam csinálni tavaly, olyan stábokkal, amelyekkel nagyon jól éreztem magam" – hangsúlyozta Till Attila.

A legjobb mellékszereplő Debreczeny Csaba lett. Köszönöm édesanyámnak. – neki már fölülre – édesapámnak - neki még ide – Kapitány Ivánéknak, az RTL-nek és a tököm tudja még kinek. Végül is, soha nem álltam még ilyen helyen. Most pedig rögtön egyből egy: első szerepem, első jelölésem, és azonnal megkaptam a díjat. A továbbiakban lépjünk így tovább" - viccelődött a színész.

A legjobb színésznő kategória nyertese Lovas Rozi lett. "Egyáltalán nem számítottam erre, hiszen már a jelölés is szuper dolog volt. Hálás vagyok, hogy egy vígjátékban történt előadás így fel tudja kelteni az érdeklődést. Sok munka van benne, sok öröm és küszködés is. Köszönöm Kapitány Ivánnak és Lengyel Tominak is, akivel nagyon sokat dolgozom" – mondta Lovas Rozi. A legjobb színésznek járó díjat pedig Mácsai Pálnak ítélték, ám ő sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott elmenni az átadóra. 

Íme, a 2018-as győztesek teljes listája

Nagyszabású showműsor
Ninja Warrior Hungary (TV2)

Comedy show
Gyertek át! (RTL Klub)

Vetélkedő
Az 50 milliós játszma (TV2)

Reality
Survivor (RTL Klub)

Gasztro reality
A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)

Zsűritag
Liptai Claudia (TV2 - Sztárban sztár)

Női műsorvezető
Ördög Nóra (TV2)

Férfi műsorvezető
Till Attila (TV2)

Magyar sorozat
Terápia (HBO)

Színésznő
Lovas Rozi (RTL Klub - A mi kis falunk)

Színész
Mácsai Pál (HBO - Terápia)

Mellékszereplő
Debreczeny Csaba (RTL Klub - A mi kis falunk)