Nevet kapott a december 23-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben született gorillakölyök. Sokáig az is rejtély volt, hogy hímről vagy nőstényről van-e szó, így olyan nevek közül választhattak a látogatók, amelyek mindkét nemhez passzolnak. 

A december 23-án született gorillakölyök nevére a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatói szavazhattak, 3 lehetőség közül választhattak, az Ithemba és az Ukusinda nevet az Indigo győzte le. "A három név közül a legtöbb szavazatot az Indigo kapta, így a gorillakölyök – akiről azóta már azt is lehet tudni, hogy kisfiú – ezen a néven kerül bejegyzésre az állatkerti nyilvántartásokba, illetve a nemzetközi gorilla törzskönyvbe is" - adta hírül az állatkert.

Nevet találta az állatkert újszülött gorillájánakForrás: facebook.com/allatkert/

Továbbra is csak korlátozott számú látogató láthatja a gorillákat, azonan az eddig 12 órától 14 óráig tartó időintervallum helyett déltől délután 4 óráig tartózkodhatnak ott az érdeklődők. "Továbbra is fontos azoknak az egyszerű, és valójában eléggé maguktól értetődő viselkedési szabályoknak a betartása, amelyet állataink nyugalma érdekében szoktunk kérni a nagyközönségtől. Mindenekelőtt a villanófénnyel történő fotózást, az üvegen való dörömbölést, és persze a nézőtéri hangoskodást kérjük mellőzni" - írják az állatkert weboldalán.