Indigo névre keresztelték az állatkert decemberben született gorillakölykét

Forrás: facebook.com/allatkert/ -
Születés gorilla névadás Fővárosi Állat- és Növénykert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nevet kapott a december 23-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben született gorillakölyök. Sokáig az is rejtély volt, hogy hímről vagy nőstényről van-e szó, így olyan nevek közül választhattak a látogatók, amelyek mindkét nemhez passzolnak. 

A december 23-án született gorillakölyök nevére a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatói szavazhattak, 3 lehetőség közül választhattak, az Ithemba és az Ukusinda nevet az Indigo győzte le. "A három név közül a legtöbb szavazatot az Indigo kapta, így a gorillakölyök – akiről azóta már azt is lehet tudni, hogy kisfiú – ezen a néven kerül bejegyzésre az állatkerti nyilvántartásokba, illetve a nemzetközi gorilla törzskönyvbe is" - adta hírül az állatkert.

Nevet találta az állatkert újszülött gorillájának Forrás: facebook.com/allatkert/

Továbbra is csak korlátozott számú látogató láthatja a gorillákat, azonan az eddig 12 órától 14 óráig tartó időintervallum helyett déltől délután 4 óráig tartózkodhatnak ott az érdeklődők. "Továbbra is fontos azoknak az egyszerű, és valójában eléggé maguktól értetődő viselkedési szabályoknak a betartása, amelyet állataink nyugalma érdekében szoktunk kérni a nagyközönségtől. Mindenekelőtt a villanófénnyel történő fotózást, az üvegen való dörömbölést, és persze a nézőtéri hangoskodást kérjük mellőzni" - írják az állatkert weboldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.