Majom rabolt el egy újszülöttet a kelet-indiai Odisa államban, Talabaszta faluban, a 15 napos fiúgyermek holttestét később egy kútban találták meg.

A hatóságok szerint a kisbabát egy lakóházból, alvói szülei mellől ragadta el egy majom szombaton. Az édesanya felébredt a zajra, de az állatot már nem tudta utolérni. Értesítette a hatóságokat, amelyek több tucat erdész és rendőr, valamint 2000 helyi lakos részvételével nagyszabású keresést indítottak. A kicsit másnap holtan találták meg egy kútban, talán kiesett a majom karmai közül, vagy az állat oda ejtette.

A dpa szerint a helyi hatóságok nem kétlik, hogy a szülők igazat mondtak, amikor azt állították, hogy a gyermeket egy majom rabolta el. A csecsemőt mindenesetre orvosszakértő vizsgálja meg, hogy megállapítsa a halál okát.
 

Majom rabolt el egy újszülöttet Indiában (képünk illusztráció)Forrás: Origo


Az erdők övezte faluban sok a majom, gyakoriak az incidensek, a falusiak elmondása szerint az állatok kitépik kezükből az ennivalót, sőt még a hűtőszekrények tartalmát is megdézsmálják.

A gyermekrablás után sok falusi tüntetett az erdészet helyi irodája előtt a "tarthatatlan" helyzet ellen.
Szakértők szerint a majmok - főleg makákók - azért lepik el a településeket Indiában, mert egyre szűkül természetes élőhelyük, az erdő, és kénytelenek városokban élelem után nézni.