Kerényi Miklós Gábor zaklatási vádja óta nem kívánatos személy az Operettszínházban, azt állítja, hogy akik mégis kiállnának mellette, azokat kirúgással fenyegetik a teátrumban. Erről és a botrányáról is nyilatkozott a Mokkában.

Kerényi Miklós Gábort zaklatással vádolták, a sorozatos nyilatkozatok következtében pedig távozott az Operettszínházból. A teátrumban belső vizsgálat indult, amely eredménytelenül zárult: nem igazolt semmilyen a rendező ellen felhozott vádat. Hosszú hallgatás után ezért szólalt meg most KERO, aki előbb Facebook-oldalán írta ki magából a sérelmeit, de a Mokkában is beszélt az elmúlt időszakról.

Kerényi Miklós állítja, fenyegetik azokat, akik kiállnak melletteForrás: Mokka

Eddig nehezen tudott volna megszólalni, hiszen az Operettszínházzal nemcsak egy munkát, hanem egy családot is veszített, ezt pedig meg kellett gyászolni. Elmondta, azt is nagyon fájlalja, hogy a színház főigazgatója, Lőrinczy György teljesen hátat fordított neki: a vádak kikerülése óta egyetlen egyszer beszéltek, ügyvédek jelenlétében. „Ez egy 29 éves barátság. Együtt töltöttünk rettenetesen sok évet, együtt küzdöttünk az Operettszínházért. Mindent tudok róla, ő mindent tud énrólam" – mondta KERO a Mokkában. Nem érti, hogy lehet egyik pillanatról a másikra így elfelejteni valakit. Alig éltem túl" – tette hozzá a rendező.
KERO beszélt az egyetlen mindkét oldalról beismert bántalmazásról is, vagyis arról, amikor Maros Ákost elfenekelte egy vállfával. Ismét elmondta, nagyon sajnálja a történteket, megérti, hogy távoznia kellett a művészeti vezetői posztból, viszont azt még mindig nem, hogy Lőrinczy György ezért még a telefonszámát is kitörölte. Azt sem érti, ha már a vizsgálat lezárult, és nincs ellene vád, miért nem mehet még mindig be a színházba.„Most, hogy lezárult a vizsgálat, nagyon érdekes volt, hogy színészek és koreográfusok aláírásokat gyűjtöttek egy teljesen ártalmatlan papírra. Körülbelül az volt a témája, hogy »Tisztelt Tanár úr, Kerényi Miklós Gábor, köszönjük az elmúlt évek munkáját, reméljük, lesz még részünk közös sikerben«" – mondta a rendező, és azt állítja, hogy a főigazgató mindenkit berendelt magához, aki aláírta ezt és kirúgással fenyegetőzött. „Énekest, írót, színészt felhívott, felhívatott és megfenyegetett" – állítja Kerényi Miklós Gábor.