Egy olyan ízletes és kényeztető édességet mutatunk, ami vegán, gluténmentes és igazi proteinbomba is. A málnás-pisztáciás sajttorta annyira finom, hogy legjobb, ha dupla adagot készítesz belőle.
Ha mindig odafigyelsz az alakodra, de nem szeretnél lemondani egy kis édességről, akkor ez a málnás pisztáciás sajttortarecept neked szól! Kíváncsi vagy, hogyan készítheted el? Olvass tovább a receptért!
Málnás pisztáciás sajttorta: desszert, amivel tökéletes alakod maradhat. Forrás: Shutterstock
Málnás-pisztáciás sajttorta: a csinos alak desszertje
Egy olyan könnyen elkészíthető, bámulatosan finom torta receptet hoztunk, amit imádni fogsz és gyorsan újra el kell majd készítened, mert hamar elfogy majd.
A torta vegán, gluténmentes és kevés kalóriát tartalmaz, viszont sok benne a fehérje, ezért kiválóan beilleszthető többféle étrendbe, diétába is.
A málnás-pisztáciás sajttorta jótékony hatásai
A desszert két fő összetevője a tofu és a szójajoghurt, így rengeteg fehérjét tartalmaz, úgyhogy, ha te aktív életmódot folytatsz, akkor kifejezetten jó választás lehet egy ilyen nassolnivaló.
A proteinen kívül a málna is egy szuperfood, mert vitamintartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatása is van.
A pisztácia pedig szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet is, úgyhogy védi a szívet és az érrendszert is. Láthatod, hogy igazán sok előnye van ennek a bűntudat nélkül fogyasztható csodasütinek. Nézzük, hogyan készítheted el!
A málnás-pisztáciás sajttorta receptje:
Hozzávalók:
Tortaalap:
100 gramm zab
100 gramm datolya (kimagozott)
80 ml víz
Pisztáciakrém:
200 gramm kesudió
300 gramm szója joghurt
100 gramm tofu
70 gramm datolya
80 gramm pisztácia
2 ek citromlé
2 ek vaj
Málnás, pisztáciás felső réteg:
200 gramm málna
40 gramm pisztácia
2 ek citromlé
2 ek juharszirup
Elkészítés:
A torta alapjához daráld le a datolyát a vízzel és a zabbal, ezután nyomkodd a tortaforma aljába egy kanál segítségével.
Turmixold össze a kesudiót, a szójajoghurtot, a tofut, a datolyát, a pisztáciát, a vajat és a citromlevet, hogy egy sűrű masszát kapj. Ezt a keveréket öntsd rá az alsó rétegre és az egész tortaformát rakd a hűtőbe, hogy összeálljon és kicsit megszilárduljon.
A megmosott málnát rakd egy edénybe és a juharsziruppal és a citromlével elkeverve főzd fel, amíg egy lekvárszerű szószt nem kapsz.
A harmadik, málnás réteget is öntsd rá a tortára, szórd meg a felvágott pisztáciával és már fogyaszthatod is, egészségedre! Szeretnél még inspirálódni? Kattints a videóra további sajttortareceptekért!
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.