A világ legidősebb embere, Maszazo Nonaka 112 éve és 8 hónapja látta meg a napvilágot. Amikor átvette a Guinness-rekorderségért járó plakettet, elárultaa, mi a hosszú élet titka.

A Japán nyugdíjas, Masazo Nonaka már 112 éves és 8 hónapos, így ő lett a világ legidősebb embere - írja az Independent. A Guinness-rekorderségért járó emlékplakettet otthonában vehette át, Ashoroban. És mi mással ünnepelt volna, mint tortával, hiszen imádja az édességet. 

Egyébként a hosszú élet titkának többek között ezt tartja, de rajong a termálvízért és világ életében kerülte a stresszt. A lánya azt mondta, hogy mindig megmondta a véleményét, ha például az ebéd nem ízlett neki, otthagyta.

Nyugdíjas éveit főként pihennésel töltötte, imád szumót nézni a tévében. Nonaka 1905. július 25-én született. Az Independent összeszedett néhány dolgot, amely ekkor történt a nagyvilágban. Einstein például ekkor publikálta a relativitáselméletét, de ekkor született József Attila is. 

Masozo Nonana egyébként azután kaphatta meg a rekorder címet, miután a csúcstartó spanyol Francisco Nuñez Olivera 113 évesen elhunyt.