Figyelmeztetéseket tettek közzé a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem női mosdóiban, ugyanis többször előfordult, hogy illetéktelenek a vécéket elválasztó falon átnyúlva készítettek felvételeket a lányokról.

Hosszú ideje kukkolhatják a budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem női hallgatóit a mosdókban, főleg az „E" épületben. Az elkövető a vécéket elválasztó falakon átnyúlva készít felvételeket a lányokról, a jelenség pedig olyan gyakorivá vált, hogy az egyetem a mosdókba kiragasztott A4-es papírral figyelmezteti a hallgatókat.

A Műegyetem mosdójában kukkolták a lányokat - Képünk illusztrációForrás: AFP/Frank Duenzl


Arra kérik őket, hogy kopogjanak be minden fülkébe, mielőtt használnák a mosdót. Ha van foglalt vécé, de nem érkezik válasz a kopogásra, hagyják el a mosdót, és hívjanak segítséget. Mivel a vécéket elválasztó fal nem ér fel a plafonig, semmi nem akadályozza a kukkolót, hogy videót készítsen a szomszédos fülkékben lévő lányokról. A Bors talált is olyan volt hallgatót, akivel előfordult ez a sajnálatos és felháborító eset.

„Óra közben kimentem a mosdóba. Ahogy magamra csuktam a fülke ajtaját, hallottam, hogy a szomszédba is érkezik valaki, de feltűnt, hogy nem csinált semmit. Mikor mentem ki a mosdóból, láttam egy férfit, de nem foglalkoztam vele. Visszamentem a terembe, ahol egy csoporttársam elmondta, hogy ő a WC-n ült, mikor felnézett a tartályra, hogy van-e papír. Ekkor látta meg a telefont. Ráüvöltött a kukkolóra, de mire kiment, a férfi felszívódott" – mondta a Laurának nevezett lány a lapnak, aki jelentette akkor az esetet a biztonsági őröknek. Megállapítani azonban nem sikerült, ki a kukkoló, az egyetem kamerái ugyanis főként csak a bejárat környékét pásztázzák. Laura a hallgatótársait is figyelmeztette, valamint feljelentést is tett. A lap megkereste a rendőrséget is az üggyel kapcsolatban. Azt közölték, hogy nemrég nyomozást rendeletek el egy hasonló eset miatt, de április 4-én felfüggesztették, mivel nem tudták megállapítani az elkövető személyét.