Az Operettszínház pénteki Mágnás Miska előadásán rosszul lett egy néző a nézőtéren, ezért a színpadon játszó Peller Károly félbeszakította az előadást.

Peller Károly ezúttal nem foglalkozott azzal a szabállyal, hogy egy színész a színpadon sosem eshet ki szerepéből. Mivel érzékelte, hogy valami nagy baj történik a nézőtéren, félbeszakította az előadást, pontosabban a Mágnás Miskát, hogy orvost találjon.

Peller Károly megmentette egy néző életétForrás: Videa

"Valóban félbeszakítottuk az előadást. Barkóczi Sándor kollégámmal pont azt a jelenetet adtuk elő, mikor Baracsként arra okít, hogyan viselkedik egy gróf. Egyre intenzívebb morajlást hallottam a nézőtérről és azt, hogy többen kiabálják, valaki hívjon orvost. Az első sorokban ülők fel is álltak és a hang irányába fordultak. Nem tudtam, az ügyelők érzékelik-e, mi történik a nézőtéren, így kirohantam a színpadról és kértem, azonnal értesítsék az ügyeletes orvost. A rosszul lévő úr elmulasztotta bevenni a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét és érezte, hogy magasra szökött a vérnyomása. Szeretett volna egy korty vizet inni, de sajnos félrenyelte és majdnem megfulladt" - mondta a Borsnak a színész. A gyors segítségnek köszönhetően szerencsére az ijedtségen kívül nem történt nagyobb tragédia, a férfit megmentették és az előadás is folytatódhatott.