Valaki hullagyalázás maitt emelt kifogást a Body kiállítás szervezői ellen, mert a plakátok szerinte sértik az emberi test méltóságát. A szervezők is reagáltak az ügyben. 

"Múlt héten érkezett a panasz a Magyar Reklámszövetséghez a kültéri posztereink miatt. Az illető azzal érvelt, hogy a metrón minden egyes nap szembesülnie kell plakátjainkkal, amelyek szerinte az emberi test méltóságát döngölik a földbe" - mondta a Blikknek  Oláh Zsuzsanna, a kiállítás kommunikációjáért felelős Felhang PR és Produkciós Iroda vezetője. A kiállítás szervezőit ugyanis valaki feljelentette azért, mert szerinte a plakátok sértik az emberi test méltóságát. 

A kiállítás a tudomány érdekeit szolgáljaForrás: JVS Group

Az iroda vezetője azt is elmondta, hogy szívesen vitatkoznának az illetővel, aki valószínű, hogy a katolikus temetkezési szokások miatt tartja hullagyalázónak a plakátokat. "Korábban olyan vád is érte a Bodyt, hogy a kiállított, modern eljárással mumifikált testek tulajdonosai nem járultak hozzá , hogy haláluk után közszemlére tegyék maradványaikat . Ezek az emberek azonban még életükben lemondtak testükről a tudomány érdekében" - mondta Oláh Zsuzsanna. 

A Magyar Reklámszövetségnél megerősítették a feljelentés tényét, egyelőre a bepanaszolt féltől várnak válaszokat, csak azután dől el, hogy indítanak-e vizsgálatot.