Saját szépségszalonjában robbantották fel az évek óta Kaliforniában élő magyar nőt, K. Ildikót. A köztiszteletben álló kozmetikust valószínűleg volt szerelme robbantotta fel. Az FBI nyomoz az ügyben, kihallgatták Ildikó férjét és a Long Beachen élő Stephen Bealt is, akivel a nő találkozgatott.

Szándékosan robbantották fel a kaliforniai Aliso Viejo egyik szépségszalonját, melynek tulajdonosa, a magyar K. Ildikó is az üzletben volt. A Magyar Kozmetika nevű helyen történt detonációban csak a 48 éves Ildikó vesztette életét, a bomba a hírek szerint egy csomagban érkezett. Az FBI nyomoz az ügyben, a rokonok, barátok pedig értetlenkednek. Nem tudnak arról, hogy lett volna ellensége Ildikónak – írja a Bors.

Exe robbanthatta fel a kaliforniai magyar kozmetikust - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock


A nő itthon élő testvére teljesen összetört. „Még mindig sokkos állapotban vagyunk, képtelenség felfogni, ami történt. Három napja még itthon volt, szinte hallom a hangját. Nem tudjuk és nem is akarjuk felfogni ezt az egészet, próbáljuk elterelni a gondolatainkat, de nem megy" – mondta a nő keresztfia. Ildikó 20 éves fiát és férjét is megrázták a történtek. „Nincsenek szavak. El sem tudom mondani, milyen pusztító ez a családunk számára. Ez örökre megváltoztatja az életünket. A feleségem életét vesztette egy robbanásban tegnap délután. Még mindig a hatóságokra várunk, hogy kiderüljön, mi okozta a detonációt. A fiam elvesztett egy csodálatos anyát, tele volt élettel és szenvedéllyel a munkája miatt. A szívünkben fog élni" – mondta Ildikó exférje, Ronilo Vestil, akit természetesen kihallgattak, ahogy a nő volt barátját, Stephen Bealt is.


Állítólag ugyanis Ildikó és férje elhidegültek már egymástól, és a nő egy másik férfival, Stephennel találkozgatott. A férfi közösségi oldalára fel is töltötte utazgatásaik emlékeit, innen tudhatjuk, hogy márciusban Portugáliában, áprilisban pedig Mexikóban jártak. Ildikó azonban nem töltött fel képeket. A férfi szomszédja szerint Stephen hobbija volt a robbantgatás, hatalmas rakétákat épített. Stephennél házkutatást tartottak, és több mint 45 kiló robbanóanyagot találtak. Stephen szerint azonban ő nem rendelkezik olyan erős robbanóanyaggal, amilyet a szépségszalonba küldtek - írja a Time.