Ezt az öt dolgot bánja a legtöbb haldokló

Forrás: Thinkstock -
megbánás ápolónő haldoklás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy súlyos betegekkel foglalkozó ápolónő írt arról, mely dolgokat bán a legtöbb haldokló. Egyiknek sincs köze a pénzhez, vagy luxuscikkekhez. 

Az ausztrál Bronnie Ware palliatív ápolóként dolgozik, vagyis a betegek fájdalmát csillapítja az utolsó hetekben, megpróbálja elfogadhatóbbá tenni számukra az elkerülhetetlent. Munkája során sok vallomással találkozott, melyből blogbejegyzés majd könyv született. Íme, az az öt dolog, amit legtöbbször hallott a haldoklóktól, ezeket bánják meg a legtöbben az életük végén.

Ezeket bánják meg az emberek életük végén Forrás: Thinkstock

Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni ahelyett, amit mások elvártak tőlem

Az ápolónő szerint ez az egyik leggyakoribb, amit az emberek megbántak. „Amikor az emberek megértik, hogy az életük nemsokára véget ér, visszatekintenek és rájönnek, hogy nem teljesítették az álmaikat" – mondta az ápoló.

Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat

Szinte az összes férfi szájából elhangzik ez a mondat. Lemaradtak a gyerekeik gyermekkoráról, és a kapcsolatukról. Azok a nők is megemlítették ezt, akik családfenntartók voltak.

Bárcsak elég bátor lettem volna ahhoz, hogy kifejezzem az érzéseimet

„Sokan elfojtják az érzéseiket, hogy fenntartsák a békét, viszont emiatt középszerű életet éltek, és nem váltak azzá, akivé válhattak volna" – mondta Bronnie Ware.

Bárcsak fenntartottam volna a kapcsolatot a barátaimmal

Az emberek gyakran nem ismerik fel a régi barátságok értékét, amíg el nem érnek az életük végéhez" - írta az ápolónő.

Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek

"Ez meglepően gyakori megbánás. Sokan nem fogják fel, hogy a boldogág tulajondképpen egy döntés. Sokan beleragadtak a megszoksá kényelmébe" - idézi Bronnie-t a 24.hu.

Záporok, zivatarok jönnek, feltámad a szél ishttp://www.life.hu/news/20180525-zaporok-zivatarok-jonnek-feltamad-a-szel-is-idojaras.htmlSzeles, viharos időre számíts. News--Mégsem szabadulhat a börtönből a skálás gyilkos, Bene Lászlóhttp://www.life.hu/news/20180524-megsem-szabadulhat-a-bortonbol-a-skalas-gyilkos-bene-laszlo.htmlA korábbi hírekkel ellentétben mégsem szabadul a börtönből a skálás gyilkos, Bene László, megváltoztatták ugyanis az elsőfokú határozatot. News--Azonnal meghalt az a járókelő, akit szerda éjszaka ütöttek el a Blaha Lujza térenhttp://www.life.hu/news/20180524-azonnal-meghalt-az-a-jarokelo-akit-szerda-ejszaka-utottek-el-a-blaha-lujza-teren.htmlSzerda éjjel a Blaha Lujza téren gázoltak halálra egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette.NewsOrigoÉdesapja halálos ágya mellett örökítette meg a kaszást az angol nő?http://www.life.hu/news/20180523-edesapja-halalos-agya-mellett-orokitette-meg-a-kaszast-az-angol-no.htmlÉdasapját támogatta utolsó óráiban az angol Sharron Coll, amikor egy árnyra lett figyelmes, amit sikerült is megörökítenie: egyesek szerint a halált fotózta le a nő. News--Sólyi gyerekgyilkosság: kiderült, történt-e szexuális erőszakhttp://www.life.hu/news/20180523-solyi-gyerekgyilkossag-kiderult-tortente-szexualis-eroszak.htmlPénteken tűnt el a nyolc éves sólyi kislány, Adrienn. Sajnos már csak a holttestét találták meg - a falubeliek szerint hátrakötött kezekkel, meztelenül. Attól tartottak, hogy gyilkosa, a 16 éves hajmáskéri F. Ferenc nem csak összeverte, hanem meg is erőszakolta a gyermeket.News--Meghosszabbították a nyomozást a VV Fanni-ügybenhttp://www.life.hu/news/20180523-meghosszabbitottak-a-nyomozast-a-vv-fanniugyben.htmlMég tavaly év végén tűnt el Novozánszki Fanni, a Való Világ egykori szereplője. Az ügy gyanúsítottja, B. László november óta ül előzetes letartóztatásban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság meghosszabbítja a nyomozást. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.