Egy súlyos betegekkel foglalkozó ápolónő írt arról, mely dolgokat bán a legtöbb haldokló. Egyiknek sincs köze a pénzhez, vagy luxuscikkekhez. 

Az ausztrál Bronnie Ware palliatív ápolóként dolgozik, vagyis a betegek fájdalmát csillapítja az utolsó hetekben, megpróbálja elfogadhatóbbá tenni számukra az elkerülhetetlent. Munkája során sok vallomással találkozott, melyből blogbejegyzés majd könyv született. Íme, az az öt dolog, amit legtöbbször hallott a haldoklóktól, ezeket bánják meg a legtöbben az életük végén.

Ezeket bánják meg az emberek életük végénForrás: Thinkstock

Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni ahelyett, amit mások elvártak tőlemAz ápolónő szerint ez az egyik leggyakoribb, amit az emberek megbántak. „Amikor az emberek megértik, hogy az életük nemsokára véget ér, visszatekintenek és rájönnek, hogy nem teljesítették az álmaikat" – mondta az ápoló.
Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokatSzinte az összes férfi szájából elhangzik ez a mondat. Lemaradtak a gyerekeik gyermekkoráról, és a kapcsolatukról. Azok a nők is megemlítették ezt, akik családfenntartók voltak.
Bárcsak elég bátor lettem volna ahhoz, hogy kifejezzem az érzéseimet„Sokan elfojtják az érzéseiket, hogy fenntartsák a békét, viszont emiatt középszerű életet éltek, és nem váltak azzá, akivé válhattak volna" – mondta Bronnie Ware.
Bárcsak fenntartottam volna a kapcsolatot a barátaimmalAz emberek gyakran nem ismerik fel a régi barátságok értékét, amíg el nem érnek az életük végéhez" - írta az ápolónő.
Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek"Ez meglepően gyakori megbánás. Sokan nem fogják fel, hogy a boldogág tulajondképpen egy döntés. Sokan beleragadtak a megszoksá kényelmébe" - idézi Bronnie-t a 24.hu.