Kánikula és viharok, záporok, zivatarok várhatóak. 

Hétfő: 

A sok napsütés mellett nyugaton gyengébb, keleten erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, utóbbi területen elszórtan, a Dunántúlon kisebb eséllyel valószínű zápor, zivatar. A változó irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Kedd:

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A változó irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Szerda

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, elszórtan zápor, helyenként zivatar is előfordulhat, északkeleten legkisebb a csapadék esélye. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, északkeleten és zivatarok környezetében meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Fotó: Szabó Gábor - Origo