Hosszú Katinkát mintha kicserélték volna: mióta eldöntötték, hogy külön utakon folytatják tovább Shane Tusuppal, sokkal kedvesebb úszótársaival, mint korábban.

Magánéleti válsága után újra versenyez Hosszú Katinka, akit a sporttársak elmondása szerint mintha kicseréltek volna. Az úszónő állítólag csupa mosoly és kedvesség volt, amikor összefutott a többiekkel.

Meglepett minket, milyen aranyos. Bár a decemberi rövid pályás Eb-n is kedves volt, ahová szintén Shane nélkül érkezett. Nyoma sem volt már a tőle megszokott szükségtelen sztárallűröknek, öncélú mutogatásnak, arrogáns viselkedésnek. De tudtuk, az nem ő, csak Tusup a kimagasló eredmények mellett ezt is kiváltotta belőle. A társak sem neheztelnek rá, sőt örülnek, hogy visszakapták a barátnőjüket" – nyilatkozta a Borsnak egy edző, aki szakmailag is elismerően szólt Katinkáról. „Óriási nyomás van Katinkán, hiszen nemcsak szakmai, hanem magánéleti krízisen is átmegy. Emellett pedig irányítja a céget is. Hazarepül, hogy szülői értekezletet tartson, majd rohan tovább versenyezni, közben pedig edző nélkül tréningezik minden áldott nap. Erre csak a legnagyobb klasszisok képesek."