Vízálló telefontok mentett meg egy életet a Balatonban

Forrás: MTI/Varga György -
életmentés vízálló telefontok mentés telefon fulladás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegy embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén, egy hölgy életét a vízálló telefontok mentette meg. A vízimentők figyelmeztetik a tó környékén pihenőket, hogy tartsák be az előírásokat. 

A Mokkában Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője beszélt arról, hogy a hétvégén 11 ember kellett kimenteni a Balatonból. Sokan nem tudják ugyanis, hogy elsőfokú figyelmeztetés esetén mindössze 500 méterre szabad eltávolodni a parttól, másodfokú figyelmeztetésnél pedig nem lehet a vízben tartózkodni.

"Volt egy nagyon érdekes mentés is, amikor egy hölgy kiesett a férje által vezetett katamaránból. A hölgy az életét talán annak is köszönheti, hogy a sok jó tanácsunkat megfogadta és például volt nála aquapac és olyan vízhatlan telefontok, ami a vízbe esés után lehetővé tette, hogy a vízből kérjen segítséget" - mesélte Horváth László, aki azt is elmondta, hogy eddig 78 főt mentettek a vízből, fulladás eddig szerencsére nem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.