Káros lehet a túlzott közösségi média használat Schobert Larára és a hozzá hasonló gyerekekre Zacher Gábor addiktológus szerint. Úgy látja, hogy Magyarország nem készült fel a közösségi médiától való függésre, ez egy új betegség, amit kezelni kell. 

"Nagyon édesek ezek a tátogó gyerekek a musical.ly-n, vannak közöttük nagyon ötletesek is, jelentős részük azonban a felejthető kategóriába tartozik" - mondta Zacher Gábor addiktológus a népszerű zenei alkalmazásról, ami a magyar a kamaszok körében is rohamosan terjed. Az alkalmazásra feltöltött videóival lett népszerű például Schobert Norbert és Rubint Réka lánya, Schobert Lara is. 

Schobert Larának rengeteg rajongója van a musical.ly alkalmazásonForrás: Facebook/ Schobert Norbi

"Alapvetően károsnak tartom azt is, hogy Schobert Norbiék a tinédzser lányukat minden közösségi felületen futtatják, hiszen így a lány egész fiatalon beleszokik abba, hogy ő sikeres, ám elég, ha csak egyszer kap egy nagy pofont. Ha pedig nem kapja meg a kellő pozitív visszajelzést, akkor szoronghat, depresszióssá válhat és elmagányosodhat. Szerintem vissza kellene fogni a lány közösségi médiás jelenlétét, és még az sem biztos, hogy egyáltalán odavaló az a kislány" - nyilatkozta a Borsnak a szakember. 

De nem csak Larát félti, hanem sok más embert is, hiszen - mint mondta - a legutóbbi kutatás szerint a közösségi média függőség az EU-n belül leginkább Magyarországra jellemző. Úgy látja, hogy a szociálismédia-függőség felkészületlenül érte hazánkat, az érdemi kezeléshez pedig szakemberekre lenne szükség. 

A lap megkereste Schobert Norbertet is, ám nem kívánt nyilatkozni.