Farkas Franciska, roma származású színésznő, korábban modellkedett, most pedig a vidéket is járja, hogy gyerekeknek tartson rendhagyó órákat. Elárulta, hogyan érez a családalapítással kapcsolatban és azt is, mit mond a gyerkeknek a sztereotípiákról.

Franciska édesanyja első generációs roma értelmiségi, roma telepen nőtt fel, ám hamar belátta, hogy a tanulás az egyetlen út a kitöréshez. A színésznő éppen ezért nagyon felnéz az anyukájára és az ő példáját követte.

A fiatal sztár küzd a sztereotípiák ellen, rendszeresen jár vidékre érzékenyítő órákat tartani gyerekeknek. Amikor a Best magazinban arról kérdezték, mit tanít nekik, így válaszolt: 

"Azt, hogy ne félj, ne legyél előítéletes, és ne hagyd, hogy mások mondják meg, ki vagy."

Farkas Franciska szeretne Fáni mama lenniFotó: Valami Hektor

Majd arról is kérdezték, ő maga szeretne-e gyereket. "Ha ezt kérdezik, mindig elbizonytalanodom. Mit kellene felelnem? Motiváljam a többieket a családalapításra vagy ábrándítsam ki? Nem tudom. Ez egy olyan kérdés, amire nem tudok válaszolni. Egyrészt nincs még meg ehhez a megfelelő partnerem, másrészt pedig egy pusztuló bolgyóra nem biztos, hogy szeretnék gyereket szülni" - mondta a lapnak Farkas Franciska. De ugyanakkor azt is leszögezte, hogy bár megrémiszti, ahogyan kihasználjuk bolygónkat, mégis szeretne majd boldog szupernagyi lenni. Szeretné majd pitével várni gyermekeit és unokáit.