Harmadik gyermeke születése után tavaly augusztusban elhunyt egy borsodi édesanya. Az asszony párja most könnyek között emlékezett vissza rá, hogyan történt a tragédia.

Tavaly nyár végén szülte meg harmadik gyermekét Bea, a szülés után azonban komplikációk léptek fel.

Első közös fiunk született meg tavaly, augusztus 26-án. A szülés alatt minden rendben zajlott, ám Bea méhfalán volt egy kis repedés utána. Vérzett, ezt elállították, de egy óra múlva ismét elkezdett szivárogni a vér. A vérzés miatt kapott egy bizonyos gyógyszert, amelynek beadása után előírás a beteg szigorú megfigyelése. A mellékhatások szinte rendre úgy jelentkeztek, ahogy a papíron voltak, csakhogy az orvosi felügyelet és megfigyelés elmaradt. Hiába szóltam, hogy gyermekünk anyja nem kap levegőt, csak azt mondták, hogy most szült, ne csodálkozzak" – nyilatkozta az asszony férje, Roland a Blikknek.

Szülés után hunyt el az édesanyaForrás: http://drpatrickomalley.com

A gyógyszer beadása után fél órával leállt az édesanya szíve és összeomlott a keringése. Próbálták többször is újraéleszteni az orvosok, de nem jártak sikerrel.

A férfi azóta kárigényt adott be a kórháznak. Ügyvédje és a szakértői vélemény szerint is egyértelmű műhiba történt. Dr. Ábrahám László elmondta, hogy kellő figyelemmel az édesanya megmenthető lett volna.

A lap kereste a kórházat, hogy elismerik-e a felelősségüket az ügyben, de nem reagáltak.