Megszólalt Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója Ubrankovics Júlia kirúgásának ügyében

Forrás: RTL Klub -
Nagy Ervin A Tanár (sorozat) Kolosi Péter Ubrankovics Júlia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, nem hosszabbított szerződést az RTL KlubA tanár egyik főszereplőjével, Ubrankovics Júliával. A színésznő arról beszélt, hogy megtörték a karrierjét, később pedig így fogalmazott: "ha kussolsz, még lehet, hogy kapsz valami munkát, ha szembeszállsz velük, akkor viszont háborút indítanak, és véged". Most az RTL Klub programigazgatója is megszólalt a nagy port kavaró ügyben. 

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a 24.hu-nak adott interjút, és leszögezte nekik nyugodt a lelkiismeretük.

"Jogilag nem is kérdés, hogy mi történt. Mint minden hasonló esetben, mi egy egyéves szerződést kötöttünk, amiben volt egy opció a közös munka folytatására, melynek az a lényege, hogy egy év után az opció birtokosa eldönti, hogy kíván-e élni az opcióval, vagy sem. Mi egyszerűen egy év után úgy döntöttünk, hogy nem kívánunk élni vele. Minden más, ami elhangzik arról, hogy ki hitegetett kit, számomra elég nevetséges, hiszen arról van szó, hogy nem akartunk tovább együtt dolgozni, miközben a szerződés is arról szólt, hogy egy évig dolgozunk együtt.

A másik kérdés a sorozat eseményeiről szól, melynek kapcsán nagyon hibás és félrevezető érvnek tartom azt firtatni, hogy mi van a német eredetiben, mert nemcsak a színészek, akik dolgoztak már sorozatban, de bárki más is pontosan tudja, hogy egy sorozat magyar változatának elkészítésekor soha nem az eredeti változat szolgai másolása történik. Tehát attól, hogy valahogy van Németországban, abból egyáltalán nem következik, hogy Magyarországon is ugyanúgy lesz. Például itt a német sorozatban az első évad végén ez a karakter úgy tűnik, mintha felszállna a repülőre, hogy elmenjen Amerikába, de végül visszajön, nem száll fel, ez az utolsó jelenet. Szemben a magyar változattal, ami adásban lement: nálunk felszállt a repülőre. Ebből is gondolhatta volna Ubrankovics Júlia, hogy valószínűleg nem pont ugyanaz fog történni, mint a német eredetiben, és ennek lehet, hogy van valami oka" - nyilatkozta Kolosi.

Kolosi Péter Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az ember pontosan el tudja dönteni egy munkakapcsolatban, hogy mi az, ami meg lehet beszélni, és mi az, amit nem, ha pedig valamiről úgy ítéli meg, hogy az nem megbeszélés kérdése, akkor nem fogunk valakit stresszelni azzal, hogy nem szeretnénk vele dolgozni és elkezdtünk keresni helyette mást. Hiszen ha úgy hozza az élet, hogy végül nem találunk helyette olyat, akiben jobban bízunk, akkor továbbra is együtt kell dolgozni, az pedig mindkét félnek rossz egy ilyen beszélgetés után. Ameddig tehát nem voltunk abban biztosak, hogy nem vele folytatjuk, addig ezt természetesen nem közöltük, viszont amint megvolt a döntés – az akkor van meg, amikor megvan a megállapodás az új szereplővel –, szóltunk is neki" - magyarázta az igazgató és hozzátette, hasonló döntésre rengeteg példát lehet mondani a nemzetközi gyakorlatban, sőt olyan is van, hogy egy színészt évad közben lecserélnek.

Kolosi arról is beszélt, hogy a csatorna sokáig nem akart megszólalni az ügyben, de Ubrankovics sajtó-hadjáratára már muszáj volt reagálniuk. Nem beszélve arról, hogy a színésznő olyan információkat is megosztott, amelyeket szerződése szerint nem oszthatott volna meg, más, fontos részleteket viszont elhallgatott, ráadásul amíg nyilvánosan "csak" sértődöttségről beszél, addig az RTL-nek küldött levelében tízmillió forint kártérítést követel. Az igazgató arra is kitért, hogy ha Urbanovics nem nyilatkozgat, a néző csak annyit érzékelt volna az egészből, hogy karaktere elköltözött, és nem a vele való elégedetlenséggel lenne tele a sajtó.

Urbankovics Júlia Forrás: RTL Klub

"Én csak abból tudok kiindulni, amit leírva láttam: hogy Ubrankovics Júlia szeretne plusz tízmillió forintot keresni ebből. Bocsánat, hogy ilyen földhözragadt és anyagias vagyok, de ha valakinek ez az első követelése, amit közben nyilvánosan nem mond el, akkor nem tudok másra gondolni" - tett hozzá Kolosi Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.