Csonka András nemrég egy Facebook csoportban fakadt ki arról, hogy mi okozta a népszerű sorozat, a Família Kft. végét. A bejegyzéssel kapcsolatban a Blikk is megkereste.

"Meghívtak egy Família Kft. fanatikusok elnevezésű csoportba, ahol rajongók, egykori színészek és a stáb együtt vannak. Rengeteg pontatlan információ cserélt gazdát a sorozat végével kapcsolatban. Úgy gondoltam, megszólalok, hiszen átéltem és van is véleményem. Hangsúlyozom, a sorozat hivatalosan 1999 nyarán ért véget, de az én véleményem az, hogy akkor zárult le, amikor 1998 végén tizennégyen elhagytuk a csapatot. Persze mindez nem ok nélkül történt: a Família vége az én meglátásom szerint Gát György kreatív producer és Szurdi Miklós főrendező ellentétére vezethető vissza" - mondta a színész, aki egy bukott sorozatról is mesélt.


"Gát György kitalált egy új szitkomot, amely Tévé a város szélén címmel futott, egy kábeltévé belső életét mutatta be. Ötletes volt, jó színészek játszottak benne, de megbukott. Nem tudom, hogy pontosan milyen okokból, de Szurdi és Gát ezen különböztek össze véglegesen. Miklós az ellentétek tetőpontján úgy döntött, feláll és távozik. Mindannyian tudtuk, hogy a sorozat igazi lelkét és szellemiségét ő adta, legnagyobb részben neki köszönhettük a nyolc év sikereit. Ő fogta át az egész Famíliát, mindig rajtunk tartotta a szemét. Ebben az időszakban ráadásul a forgatókönyveink már nem voltak olyan ütősek és szellemesek, mint korábban, Gát György pedig egyszer leültetett minket megnézni egy Rém rendes család epizódot. Azt mondta, mostantól valami ilyesmit szeretne. Úgy tűnik, ezt nem sikerült elérni. Hangsúlyozom, Gát Györgynek is sokat köszönhetünk, nélküle lehetetlen lett volna az indulás. Mindenesetre azóta sem láttam őket együtt, Szurdi felállása után pedig mi is távoztunk. A kollégáim egy része légüres térbe került, nekem szerencsém volt, szabadúszóként több színházban is dolgoztam, könnyebb volt az átmenet"
- mondta a lapank Csonka András, aki a sorozatban Pici szerepét jétszotta. Hozzátette, méltatlan volt, hogy a nézőknek senki sem magyarázta meg, hova lettek a szereplők, kinek mi lett a sorsa. Hirtelen más színészekkel folytatták a sorozatot, pedig a nézőket a régi kedvenceik érdekelték volna. Csonka azt mondja, a folytatás sem volna ellenére, ennyi idő után sem.