Bombaként robbant fel egy szupermarketben vásárolt dinnye Szegeden. Az egész konyha és a kávéfőző is kapott a piros léből. Most kiderült, miért történhetett meg. 

A Délmagyarországnak küldött levelet egyik olvasójuk, hiszen nem mindennapi dolog történt vele. Szupermarketben vásárolt dinnyét, amely hatalmas robbanással terítette be konyháját dinnyemagokkal és lével. "Amikor fel szerettem volna vágni, nagy robajjal kilőtt a leve, a konyhámban a kávéfőző és a konyhaszekrény is dinnyés lett. Beledobtam a mosogatóba, melyből elviselhetetlen bűz áradt. A blokkot természetesen kidobtam, így nem tudtam visszavinni. A húst már régóta nem a szupermarketben veszem, mostantól talán a gyümölcsöt sem" - írta az olvasó, aki fotót is mellékelt a pacává vált gyümölcsről. 

Már nem tudta visszavinni a dinnyét (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

A lap megkérdezte Göcző Mátyást, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnökét, aki elmondta, hogy vannak olyan időjárási körülmények, amikor ha a gazdák nem készültek fel megfelelő növényvédelemmel, egy szállítmányban pár dinnye belseje lefolyósodhat. "Ez a folyamat hamar végbemegy a gyümölcsben, válogatáskor ezt még nem feltétlenül lehet észrevenni" - mondta a szakértő.

Gyümölcs vagy zöldség?
Vannak, akik gyümölcsnek, de olyanok is akadnak, akik zöldségnek nevezik a dinnyét. A Wikipédia szerint tökfélék családjában tartozó, Afrika déli részéről származó növényt édes íze miatt sokan gyümölcsnek tartják, ám termesztéstechnikailag zöldségnek számít.