Perseida meteorraj csillagászat ég meteor csillaghullás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan elérkezik az év leginkább várt csillagászati eseménye: hétvégén jönnek a Perseidák.

Az IFL Science azt írja, a Perseidák valójában már július 17-én megérkeztek hozzánk és egészen augusztus 24-ig láthatók lesznek. Csúcspontjukat most hétvégén, augusztus 11-12-én érik el. Ekkor óránként akár 60-70 hullócsillagot is láthatunk, ha sötétedés után felnézünk az égre.

Állítólag idén különösen látványos lesz a jelenség, ugyanis a holdnyugta viszonylag hamar következik be. Így már csak az időjárásnak kell kegyesnek lennie hozzánk, hogy gyönyörködhessünk a benne.

Érdemes lesz hétvégén felnézni az égre Forrás: MTI/EPA-EFE/Pedro Puente Hoyos
Bezárta a Nébih a Balaton talán legkoszosabb büféjét: videóhttp://www.life.hu/news/20180807-bezarta-a-nebih-a-balaton-talan-legkoszosabb-bufejet.htmlAzonnali hatállyal felfüggesztette egy balatoni büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt a büfé a nyitvatartásra alkalmatlan. Gyomorforgató képsorokat rögzítettek a hivatal emberei a balatonboglári Kikötő Falatozóban. News--Időjárás: 37 fok is lehet a hétenhttp://www.life.hu/news/20180807-37-fok-is-lehet-a-heten-idojaras.htmlTovább fokozódik a hőség, a hét harmadik napján már másodfokú figyelmeztetés lép érvénybe a kánikula miatt. NewsOrigoSzülei szerint edzés közben fojtották meg Rózsa György 17 éves birkózóthttp://www.life.hu/news/20180807-szulei-szerint-edzes-kozben-fojtottak-meg-rozsa-gyorgy-17-eves-birkozot.htmlA birkózó edzés közben vesztette életét másfél évvel ezelőtt, de a szülők képtelenek felfogni a tragédiát. Állítják, fiukat edzőtársa fojtotta meg gyakorlás közben. NewsOrigoEz a 8 legstresszesebb munka, némelyik nagyon veszélyeshttp://www.life.hu/news/20180806-ez-a-8-legstresszesebb-munka-nemelyik-nagyon-veszelyes.htmlBizonyára mindenki stresszesnek éli meg a saját foglalkozását, ám most kiderül, kik azok, akiknek a leginkább van okuk panaszra. Ez a 8 legstresszesebb munka. NewsOrigoA meggyilkolt családsegítő, Sz. Mária apja magát vádoljahttp://www.life.hu/news/20180806-a-meggyilkolt-csaladsegito-sz-maria-apja-magat-vadolja.htmlZsinórral fojtogatta saját otthonában a kapuvári családsegítőt volt szerelme. Mire a nő édesapja hazaért, már eszméletlen állapotban volt, később pedig meghalt a kórházban. Az apa magát is hibáztatja. NewsOrigoA geológus elárulta, mi okozza az egyre nagyobb hőségethttp://www.life.hu/news/20180806-a-geologus-elarulta-mi-okozza-az-egyre-nagyobb-hoseget.htmlA globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget - mondta Juhász Árpád geológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.