Szilágyi István és felesége a fiuk által felvett hitel miatt kerültek csapdába, 25 milliós tartozásuk van. Saját film készítésével próbálnak kikerülni a csávából.

Nagy bajba került Szilágyi István és családja a hitelcsapdába keveredett fiuk miatt. 25 milliós tartozásuk van, még a házukat is elvehetik, mivel ez az egyetlen értékük. Saját filmmel próbálnak kikeveredni ebből a kilátástalan helyzetből, de nem lesz egyszerű. A Blikkinformációi szerint a történet egy modern Don Quijote-feldolgozás, melyben István lenne a főszereplő, a fia pedig az operatőr.

Szilágyi Istvánék nagy bajban vannakForrás: RTL Klub

"Nincs lehetetlen, csak tehetetlen, nem fogunk a romokon ülve pityeregni, teszünk az ellen, hogy elvegyék a házunkat. Apámmal készítek egy új filmet, ami fantasztikus lesz. A forgatáshoz egy speciális drónt használunk majd, aminek az árát a barátaim adják össze, hogy legyen mivel elindulni. Már van olyan régi kolléga és apám tisztelői között is akad néhány, akik segítenek. Ki pénzzel, ki a tudásával" - mondta Szilágyi István fia, Péter.Nagyon sajnálja, hogy a szülei miatta kerültek ilyen helyzetbe, megfogadta, nem engedi, hogy kilakoltassák őket. "Tényleg mindent megteszek azért, hogy itt maradhassanak, ha kell, lincseljenek meg, de nem hagyom a szüleimet ilyen helyzetbe hozni" - tette hozzá. 
Szilágyi István is bízik a film sikerében. "Bár rossz a szemem, és még mindig nehezen járok, de átolvastam Don Quijote történetét, a fiam is lelkes, és ez engem is éltet. Azt hiszem, remek filmet tudnánk csinálni, és ezzel bizonyítani mindenkinek" - mondta.