Kulka János először nyilatkozott azóta, hogy stroke-ot kapott. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt betegségéről.

Kulka János 2016-os stroke-ja után először adott interjút élő műsorban. A színész visszavonult a színháztól, a filmektől azonban nem zárkózott el: ősszel már a mozivásznon is feltűnik. Dolgozik, de főként azon, hogy visszanyerje beszédkészségét.

Kulka János először nyialtkozott stroke-ja ótaFotó: Pintér Leo

„Jól vagyok, beteg vagyok" – mondta Kulka János, aki arra a kérdésre, hogy hogyan néz ki egy napja azt válaszolta, hogy fekszik az ágyon. A színművész azt is elárulta, mi az, amivel a legszívesebben foglalkozik. „Sétálok a kutyámmal" – árulta el Kulka, aki a klinikai logopédusával vendégeskedett az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Varga Sarolta elmondta, hogy Kulka János beszéde a zenére indult be. „Végignéztem János számait, és személyes döntés volt a Hallelujah, és a Dés szám is. Fantasztikus volt, hogy erre beindult a gyógyulása. Pár napja kérdeztem tőle, hogy emlékszik-e, rá, hogy mikor a Nagy Utazást énekelte, tudta, hogy mikor van vége, és tudta a szöveget" – árulta el a szakember, aki azt is cáfolta, hogy János egész nap az ágyon fekszik, hiszen hozzá is eljár kezelésekre. Hozzátette, az ének sokat segített, ugyanakkor Kulka János pontosan tudta, hogy hogyan is kellene elénekelni a dalt. Gőgös vagyok" – szúrta közbe a színművész. Varga Sarolta szerint viszont szó sincs erről.
Kulka János azonban összehasonlítja mostani és régi tudását, mindig visszahallgatja magát, és sosem eléggé elégedett magával. Egyfolytában gondolkozom, mi történt, miért volt, miért van. (...) Idegen vagyok" – árulta el Kulka, aki arra a kérdésre is válaszolt, hogy tanul-e valamit, amit ebből a tapasztalatból. „Szégyellem magam, gőgös vagyok. Nagyon, tényleg. Abbahagytam, régen. Megvilágosodtam" – árulta el a színművész., aki egy börtönnek érzi mostani állapotát, hiszen az intellektusa megmaradt, csak nem tudja magát kifejezni. Hozzátette, barátai nagyon sokat segítenek neki, Lang Györgyinek, Falusi Mariann-nak és Csákányi Eszternek is sokat köszönhet.