Ahogy azt már mindenki tudja, Majka és Curtis útjai különváltak a rapper drogproblémái miatt, melyről barátja részletesen beszámolt Facebook-oldalán. Az esetnek súlyos következményei lehetnek, a rendőrség hivatalból nyomozást is indíthat a zenész ellen.

„Széki Attilával együtt elértünk a csúcsra , és most el kell engedjem a kezét, mert nem tudom tovább fedezni az életét , ami a drogról és a hazugságokról szól!" – írta a többi között Majka Facebook-oldalán barátjáról, Curtisről azután, hogy a SZIN fesztivál színpadán bejelentette, elválnak útjaik. Majka részletesen beszámolt arról, hogyan próbált meg az elmúlt években segíteni barátján: orvostól orvosig vitte, hasztalan.

Majka és CurtisForrás: Instagram/Curtis4ker

„Öt éve arról szól a kapcsolatunk, hogy próbálok szép szóval, veszekedéssel, néha már majdnem tettlegességgel, értelmi és érzelmi zsarolással, sírással, vagy nevetéssel hatni rá. De be kell lássam, nem megy..." – írta még Majka, ám azzal valószínűleg nem számolt, hogy szavainak súlyos következményei lehetnek. A Bors megkeresett egy ügyvédet azzal kapcsolatban, bajba kerülhet-e Curtis emiatt.

"A hatóságon múlik, hogy a rendelkezésre álló információ elég ahhoz, hogy nyomozást indítsanak az ügyben. Mivel minden eset más, képtelenség a részletek ismerete nélkül bármilyen szakvéleményt mondani a témában, annyi bizonyos, hogy a hazai drogtörvények akár a fogyasztást is – bizonyos körülmények között – letöltendő börtönnel büntethetik" - mondta Dr. Nagy József ügyvéd. Az Országos Rendőr-főkapitányság is megszólalt, de nem a konkrét esetről, csak általánosságban. "A rendőrség a hivatali hatáskörében, valamint a nyomozó hatóság tagjának a hivatali minőségében tudomására jutó jogsértések esetén minden esetben megteszi a szükséges intézkedéseket, adott esetben szabálysértési, vagy büntetőeljárást kezdeményez" - mondták.