Szerelme mellett utazott az a 19 éves fiatal lány, akit egy kamion pótkereke zúzott halálra az M1-es autópályán. A lány egy rokona megszólalt a tragédia kapcsán. 

Bábolnánál zúzta halálra a kamion leszakadó pótkereke P. Rékát az M1-es autópályán. A 19 éves lány szerelme mellett utazott az autóban, a Blikk szerint, ha a kamion sofőrje az útra figyel, akkor is kicsi az esélye, hogy észrevette volna az elszabadult tartozékot. 

A 41 éves sofőr egy pihenőnél vette észre, hogy hiányzik a kerék, szabályosan lerakta az utánfutót, majd a kamionnal tartott tovább Szerbia felé. A tompai határátkelőnél állították meg, majd Komáromba kísérték kihallgatásra. 

Az elszabadult pótkerékForrás: Police.hu

"A teherautó sofőrjét tanúként hallgattuk meg az ismeretlen tettes ellen, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult ügyben. A férfi szabadon távozhatott" - mondta alapnak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Még szakértők vizsgálják, hogy ki a felelős a balesetért. 

A Blikk megkereste a lány családját is, az egyik rokon elmondta, hogy ez egy borzalmas tragédia a családnak. "Olyan fiatal volt, előtte volt még az élet! Ősztől egyetemre készült, mellette pedig dolgozott" - mondta a lány hozzátartozója. 

Dr. Kamarás Péter jogász szerint, ha bebizonyosodik, hogy a sofőr volt a hibás, akkor halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és közúti veszélyeztetés miatt akár 2 évre is börtönbe kerülhet.