Büntetése kétharmadánál feltételesen szabadult a halálos közúti balesetet okozó szlovák milliomosnő, Eva Rezesová. Most megszólalt egyik áldozatának hozzátartozója.

Televízióval a hóna alatt távozott a büntetésvégrehajtási intézetből Eva Rezesová szlovák milliomosnő, aki még 2012-ben okozott halálos közúti balesetet az M3-as autópályán. 

A milliomosnőért édesanyja és kisebbik lánya érkezett ugyanolyan típusú luxusterepjáróval, amellyel korábban a belesetet okozta. De nemcsak ez emlékeztette a tragédiára, hanem a helyszín is, hiszen feltehetően az M3-as autópályán szállította haza családja. 

Eva Rezesová előzetes letartóztatása idejénForrás: AFP/Isza Ferenc

A Blikk úgy tudja, hogy raboskodása alatt házát eladták, így valószínűleg édesanyjánál él majd. A lap megkereste egyik áldozatának hozzátartozóját, aki elmondta, hogy tudtak Rezesová szabadulásáról. 

"Ezzel együtt nem a mi családunk dolga azzal foglalkozni, hogy mi van most ezzel a nővel. Sajnos ami megtörtént, azon már nem tudunk változtatni: együtt kell élnünk a fájdalommal" - mondta a férfi, aki szüleit veszítette el a balesetben. 

Rezesová a börtönben mintarabnak bizonyult, megtanult magyarul, egyetlen kihágása sem volt, így büntetése kétharmadánál, 6 év után szabadulhatott.