Szökött kenguru kószál Ausztriában: videó

kenguru Ausztria Ausztrália Szökés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyelőre nem tudni, honnan szökött meg és azt sem, hogy pontosan milyen fajta, mindenesetre arra videós bizonyíték van, hogy egy szökött kenguru tartja lázban Ausztriát. 

A gyerekek gyakran összetévesztik Ausztriát Ausztráliával, most pedig tényleg egy kis zavar keletkezhet a fejekben, hiszen Ausztriában láttak kóborolni egy kengurut, mely egyébént Ausztrália nemzeti állata.

"Nem, ez tényleg valóság" - mondta Ruth Kastner, aki férjével autózás közben videóra vette a Kirchschlag környékén kóborló állatot, aki azóta lázban tartja az országot. A BBC szerint a hatóságok felhívták a környzeő állatkerteket, ahol teljes a létszám, egy kenguru sem hiányzik. Egyelőre azt sem tudni, hogy milyen fajta az állat, de úgy tűnik, hogy egy Bennett-kengururól van szó.

Daniela Artmann zoológus szerint ez az állat jól alkalmazkodik a különböző hőmérsékletekhez, így egyelőre nem kell aggódnia.

Känguruh im #Mühlviertel. #bergdorf #australien

@ fkaineder által megosztott bejegyzés,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.