Egy badacsonyi parkolóban pattant ki az a vita, amely halállal végződött. A gyanú szerint egy fiatal borászt két férfi vert halálra. A támadókat előzetes letartóztatásba helyezték. 

"A kisfiam sosem volt verekedős, mindenki szerette, kedves, jó humorú fiú volt. Aznap este is csak egy külföldről hazautazott barátjukkal találkoztak, már jöttek volna értük, hazafelé indultak, azért voltak a parkolóban" - mondta a Borsnakaz áldozat, H. Csaba édesanyja. Ahogyan mi is megírtuk: egy badacsonyi szüreti mulatsághoz közeli parkolóban vita alakult ki két társaság között. Két, autóval érkező férfi pedig a gyanú szerint halálra verte a fiatal borászt, H. Csabát. 

Az áldozat barátai állítják, ő biztosan nem kötekedett, kedves, mosolygós fiúnak ismerték. A támadók megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, ám a biztonságiak feltartóztatták őket, hétfő délután előzetes letartóztatásba helyezték őket. 

Előzetes letartóztatásba helyezték a borász támadóitForrás: Thinkstock

"A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és végzésében megállapította, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén a szökésüktől és a bizonyítás megnehezítésétől kellene tartani" - mondta a lapnak Pados Zita sajtóreferens.

Az egyik támadó, S. Norbert édesapja nem hiszi, hogy fia ilyen tettre lett volna képes. "Mindent nagyon sajnálok, őszinte részvétem a fiatalember családjának. De biztos vagyok benne, hogy a fiam nem tett ilyet, soha nem volt büntetve, sőt vonzotta a rendőri pálya, korábban pedig biztonsági őrként dolgozott" - nyilatkozta a Borsnak S. András, aki szemtanúk jelentkezését is várja.