2019 októberétől törlik el az óraátállítást

Forrás: MTI/Ujvári Sándor -
EU óraátállítás Európai Unió időszámítás Európai Bizottság döntés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2019 októberétől már nem kell évi két alkalommal átállítani az órákat. Az EU tagállamai dönthetnek, hogy a nyári vagy a téli időszámítást választják.

Hosszan elhúzódó vitának vetett most véget az Európai Bizottság: az Európai Unió tagállamainak 2019 októberétől már nem kell átállítniuk az óráikat, választhatnak, hogy a téli vagy a nyári időszámítás maradjon-e náluk a végleges.

Így az utolsó kötelező óraátállítás 2019. március 31-én lesz.

A Reuters azt írja, nemrég készült egy felmérés, amely szerint az uniós polgárok 84 százaléka nem szeretne többé órát állítani. A kérdés ezután került napirendre az Európai Bizottságban.

Tavasszal kell utoljára órákat állítani Forrás: MTI/Ujvári Sándor
Évek óta megvan a soroksári gyilkosság egy fontos bizonyítéka? http://www.life.hu/news/20180917-evek-ota-megvan-a-soroksari-gyilkossag-egy-fontos-bizonyiteka.htmlÖt éve keresik a soroksári gyilkosság elkövetőjét, ám úgy tűnik, végre sikerült megtalálni. A gyilkos egy másik ügy miatt elfogásakor már rég börtönben ült, így lehet, hogy vele együtt fontos bizonyítékot is rég lefoglaltak. News--Folytatódik a nyáriasan meleg időjárás a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20180917-folytatodik-a-nyariasan-meleg-idojaras-a-jovo-heten.htmlA jövő héten is folytatódik a nyáriasan meleg idő, többfelé 30 fokos maximumokkal. A hétvégére viszont akár 10 fokos lehűlés is érkezhet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoNőgyógyász és pszichológus vizsgálja azt a kislányt, akit állítólag zaklatott a két magyar vízilabdázóhttp://www.life.hu/news/20180916-nogyogyasz-es-pszichologus-vizsgalja-azt-a-kislanyt-akit-allitolag-zaklatott-a-ket-magyar.htmlRemélhetőleg rövid időn belül kiderül az igazság, ezt írta Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt egy közleményben az egyesületük közösségi oldalán. Ügyvédeik pedig azt mondták, ártatlanok és még ki sem hallgatták őket. Az olimpiai bajnok vízilabdázót és társát egy 13 éves kislány vádolja azzal, hogy két évvel ezelőtt szexeltek vele. A gyereket holnap vizsgálja meg nőgyógyász és pszichológus.NewsThinkstockEzt a két sportolót vádolják, hogy megerőszakoltak egy 11 éves kislánythttp://www.life.hu/news/20180916-ezt-a-ket-sportolot-vizilabdazot-vadoljak-hogy-megeroszakoltak-egy-11-eves-kislanyt.htmlRemélhetőleg rövid időn belül kiderül az igazság, ezt írta Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt egy közleményben az egyesületük közösségi oldalán. Ügyvédeik pedig azt mondták, ártatlanok és még ki sem hallgatták őket. Az olimpiai bajnok vízilabdázót és társát egy 13 éves kislány vádolja azzal, hogy két évvel ezelőtt szexeltek vele. A gyereket holnap vizsgálja meg nőgyógyász és pszichológus. NewsThinkstockPszichológiai és nőgyógyászati vizsgálat vár a kislányra, akit megerőszakolt a két magyar sportolóhttp://www.life.hu/news/20180916-pszichologiai-es-nogyogyaszati-vizsgalat-var-a-kislanyra-akit-megeroszakolt-a-ket-magyar-sportolo.htmlAhogy megírtuk, két magyar sportoló, a gyanú szerint két korábbi vízilabdázó, hónapokon át szexuálisan zaklatott, megerőszakolt egy akkor 11 éves kislányt. A ma 13 éves lány most tett feljelentést a rendőrségen. NewsThinkstockVisszavont egy tejet a Nébih, káros a fogyasztásahttp://www.life.hu/news/20180915-visszavont-egy-tejet-a-nebih-karos-a-fogyasztasa-a-szervezetre.htmlFogyasztói bejelentés alapján vizsgálta a Nébih a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8 százalékos, 1 literes S-Budget UHT tejet. A termék mikrobiológiai szennyezettségét a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették, ezért a Nébih elrendelte annak forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.