Szívszorító Twitter-bejegyzésben osztotta meg egy gazdi állatorvosa szavait azzal kapcsolatban, hogy mi a legnehezebb a munkájában. Ugyanis a gazdák sokszor nem tudják végig nézni, ahogy elaltatják kedvencüket, így az állat halála előtt végig őket keresi. 

Az Independent cikke szerint Jessi Dietrich osztotta meg Twitteren azt a bejegyzést, miszerint megkérdezte állatorvosukat, mi a legnehezebb a munkájában. A doktor pedig elmonta, hogy az, ha el kell altatnia egy állatot, hiszen a gazdik nagy része nem tudja ezt végig nézni, így inkább egyedül hagyják kedvencüket. Az állatok az utolsó perceiket azzal töltik, hogy keresik gazdájuk arcát, az orvos pedig próbálja őket megnyugtatni. 

Ne hagyjuk magára az állatot!Forrás: Thinkstock

A Hillcrest Állatkórház is leírta egy állatorvos véleményét Facebook-oldalukon. 

"Ha állattulajdonos vagy, elkerülhetetlen, hogy a kedvenced előbb hal meg, mint te. Ha valamikor el kell vinned az állatorvoshoz, hogy humánus körülmények között és fájdalommentesen haljon meg, valamit tudnod kell. Neki te voltál az egész világa, a középpont az életében!" - olvasható a szíszorító posztban. 

"Ne hagyják, hogy egyedül haljanak meg egy idegen helyen, idegen emberek között. Az embereknek tudniuk kell, hogy az állat őket keresi minden körülöttük lévő idegen arcban, mikor egyedül hagyják őket" - folytatódik a poszt.