Az állatorvos elmondta, miért nem szabad egyedül hagyni az állatokat a haláluk előtt

Forrás: Thinkstock -
halál állat orvos tragédia állatorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító Twitter-bejegyzésben osztotta meg egy gazdi állatorvosa szavait azzal kapcsolatban, hogy mi a legnehezebb a munkájában. Ugyanis a gazdák sokszor nem tudják végig nézni, ahogy elaltatják kedvencüket, így az állat halála előtt végig őket keresi. 

Az Independent cikke szerint Jessi Dietrich osztotta meg Twitteren azt a bejegyzést, miszerint megkérdezte állatorvosukat, mi a legnehezebb a munkájában. A doktor pedig elmonta, hogy az, ha el kell altatnia egy állatot, hiszen a gazdik nagy része nem tudja ezt végig nézni, így inkább egyedül hagyják kedvencüket. Az állatok az utolsó perceiket azzal töltik, hogy keresik gazdájuk arcát, az orvos pedig próbálja őket megnyugtatni.

Ne hagyjuk magára az állatot! Forrás: Thinkstock

A Hillcrest Állatkórház is leírta egy állatorvos véleményét Facebook-oldalukon.

"Ha állattulajdonos vagy, elkerülhetetlen, hogy a kedvenced előbb hal meg, mint te. Ha valamikor el kell vinned az állatorvoshoz, hogy humánus körülmények között és fájdalommentesen haljon meg, valamit tudnod kell. Neki te voltál az egész világa, a középpont az életében!" - olvasható a szíszorító posztban.

"Ne hagyják, hogy egyedül haljanak meg egy idegen helyen, idegen emberek között. Az embereknek tudniuk kell, hogy az állat őket keresi minden körülöttük lévő idegen arcban, mikor egyedül hagyják őket" - folytatódik a poszt.

Sorozatgyilkos lánya vallott szörnyű gyermekkoráról (18+)http://www.life.hu/news/20180917-sorozatgyilkos-lanya-vallott-szornyu-gyermekkorarol.htmlFred West sorozatgyilkos lánya, Mae mesélt a gyermekként átélt szörnyűségekről. NewsThinkstockOsztályteremben szexelt kiskorú diákjával egy tanárhttp://www.life.hu/news/20180917-osztalyteremben-szexelt-kiskoru-diakjaval-egy-tanar.htmlA Texasban élő 28 éves Kirstin Pike azért áll hamarosan bíróság elé, mert 2016 szeptemberében szexuális kapcsolatot létesített egyik diákjával. News--Kilakoltatnak egy édesanyát beteg, folyamatos ápolásra szoruló fiával együtthttp://www.life.hu/news/20180917-kilakoltatnak-egy-edesanyat-beteg-folyamatos-apolasra-szorulo-fiaval-egyutt.htmlUtcára kerülhet egy budapesti édesanya és beteg, folyamatos ápolásra szoruló fia. NewsOrigo2019 októberétől törlik el az óraátállításthttp://www.life.hu/news/20180917-2019-oktoberetol-torlik-el-az-oraatallitast-eu.html2019 októberétől már nem kell évi két alkalommal átállítani az órákat. Az EU tagállamai dönthetnek, hogy a nyári vagy a téli időszámítást választják. News--Évek óta megvan a soroksári gyilkosság egy fontos bizonyítéka? http://www.life.hu/news/20180917-evek-ota-megvan-a-soroksari-gyilkossag-egy-fontos-bizonyiteka.htmlÖt éve keresik a soroksári gyilkosság elkövetőjét, ám úgy tűnik, végre sikerült megtalálni. A gyilkos egy másik ügy miatt elfogásakor már rég börtönben ült, így lehet, hogy vele együtt fontos bizonyítékot is rég lefoglaltak. News--Folytatódik a nyáriasan meleg időjárás a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20180917-folytatodik-a-nyariasan-meleg-idojaras-a-jovo-heten.htmlA jövő héten is folytatódik a nyáriasan meleg idő, többfelé 30 fokos maximumokkal. A hétvégére viszont akár 10 fokos lehűlés is érkezhet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.