Presser Gábor egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés lett, amely során zenésztársa, Somló Tamás elvesztéséről is őszintén beszélt.

Az egykori LGT zenekar billentyűs-énekese az interjú felvétele előtt nem sokkal ünnepelte a 70. születésnapját, és noha rengeteg barátjának és kollégájának szervezett már nagyszabású meglepetés bulit, ő maga szerette volna „csendesen megúszni" a kerek évfordulót. Főleg azért, mert ebben a korban már azzal is szembesülnie kell, hogy a régi barátok és pályatársak közül egyre többen mennek el. Presser Gábor meghatódva idézte föl barátja és zenésztársa, Somló Tamás halálának három évvel ezelőtti időszakát.

Presser Gábor Somló Tamás haláláról vallottForrás: WMNmagazin/YouTube

Sajnos mi pontosan tudtunk, hogy ez következik. Ez nem volt visszafordítható, ez nem volt megúszható. És amikor bekövetkezett, akkor mégis ugyanúgy elütött minket a hajókötél, mintha váratlanul történt volna. Tomi nélkül nem telik el túl sok nap, mert valahogy mindig előkerül. Amikor a temetésnek vége volt, akkor volt egy megbeszélés, hogy lesz egy esti találkozás... egy halotti tor, ahol beszélnek arról, aki elment, nevetgélnek, és valahogy feloldódik ez a rettenet. De én nem bírtam elmenni." - mondta Presser Gábor. 

Ráadásul nem sokkal később az LGT alapító tagja, Laux József is elhunyt, ami különösen nehézzé tette azt a nyarat. A Presser Gáborral készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható.