Soroksári gyilkosság: Krisztina élettért folytatott küzdelme miatt lehet DNS-minta a gyilkostól

Forrás: Bors/Fejér Bálint -
gyilkosság soroksári gyilkos DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A soroksári gyilkosságnak öt év után lett gyanúsítottja, bár a feltételezett elkövető nem tett vallomást, enélkül is bizonyítható a gyilkosság, amennyiben egyeznek a DNS-minták. A gyilkosság helyszínén ugyanis találtak az elkövető véréből, amely Krisztina harcias küzdelmének köszönhető. 

A soroksári gyilkosság áldozata, Krisztina nem adta fel támadója elleni küzdelmet, bár a férfi hatalmas erőfölényben volt, az édesanya harcolt életéért. Támadóján ejtett sebek segíthették a rendőrök munkáját, hiszen így volt DNS-mintájuk az elkövetőtől, amely az azonosításban kulcsfontosságú.

A soroksári édesanya küzdött életéért - ez segítheti gyilkosának azonosítását Forrás: Bors/Fejér Bálint

A hölgy nem azonnal vált harcképtelenné, a megsebesített támadó otthagyott véréből vehettek DNS-mintát.

Borsnak

A feltételezett elkövetőnek van magyarázata arra, hogyan került a tett helyszínére a DNS-e: azt állítja, hogy segíteni próbált a nőnek a támadójával szemben és összeverekedett a bántalmazóval. Ez azonban életszerűtlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.