Elképzelhetetlenek lennének az ikonikus filmek más főszereplőkkel, ám sok szerepet nem annak szántak eredetileg, aki végül eljátszotta. Mi örülünk, ahogy azok a sztárok is, akik végül megkapták a munkát, de azok a színészek, akik visszautasították a lehetőséget, már kevésbé! John Travolta például ha visszautazhatna az időben, biztosan nem dobná vissza Forrest Gump szerepét!

Sean Connery

Sean Connery"Forrás: InterCom "

A színész két olyan szerepet is visszautasított élete során, amelyek ikonikussá váltak. Ma már biztosan bánja, hogy nem ő alakította a karaktereket annak ellenére, hogy sok számos remek filmben szerepelt. Az egyik el nem vállalt szerepe Morpheus a Mátrixból, melyet végül Laurence Fishburne alakított, a másik pedig Gandalf A Gyűrűk urából.

Nicolas Cage

Nicolas CageForrás: AFP/Jason Kempin

Nicolas Cage-nek is fájhat a feje egy visszautasított szerep miatt, de már nem tud mit tenni. A színész annak idején nem vállalta el A pankrátor főszerepét. Végül Mickey Rourke kapta meg a főszerepet, és a film egészen nagy siker lett. A Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán díjat kapott, Mickey Rourke pedig egy BAFTA-díjjal és egy Golden Globe-bal lett gazdagabb.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth PaltrowForrás: AFP/2018 Getty Images/Frazer Harrison

Gwyneth Paltrow-t kivéve valószínűleg mindenki örül, hogy végül így alakult, és nem ő játszotta Rose szerepét a Titanicban, de az igazság az, hogy lett volna esély rá. Szerencsére azonban nem vállalta a szerepet, Kate Winslet és Leonardo DiCaprio párosa pedig ikonikussá vált az egész filmmel együtt. Gwyneth fantáziáját nem mozgatta meg annyira a film, és ezért mindannyian hálásak vagyunk.

Julia Roberts

Julia RobertsForrás: AFP/Loic Venance

Ugyan a színésznő bővelkedett a jobbnál jobb szerepekben eddigi karrierje alatt, de igazából a jó filmekből és alakításokból sosem elég. Ezért aztán valószínűleg ő is bánja már, hogy visszautasította a főszerepet A szív bajnokai című filmben. Helyette Sandra Bullock kapta meg a lehetőséget, alakításáért pedig Golden Globe-díjat és Oscar-díjat is kapott.

John Travolta

John TravoltaForrás: LARRY BUSACCA

Ő az, aki tulajdonképppen nem csinált rossz cserét azzal, hogy egy később ikonikussá vált szerepet lemondott, hiszen egy másik ikonikusra váltotta, és ez jól is van így. Nehéz lenne elképzelni őt Forrest Gump szerepében, ugyanis neki ajánlották először. Ő azonban a Ponyvaregényt válaszotta inkább.