50 millió Facebook-felhasználó fiókjához fértek hozzá hekkerek egy biztonsági rés miatt – írja a New York Times a cég közlése alapján.

A támadók egy olyan hibát használtak ki, amit a „megtekintés mint" funkcióban találtak. Ezen keresztül fel tudták törni az érintett felhasználók fiókját, hogy utána bármilyen adathoz hozzáférjenek, vagy úgy kezeljék a profilokat, mintha sajátjuk lenne. A Facebook azt állítja, a hibát kijavították, és már feljelentést tettek az illetékes hatóságoknál. Ez a kijavítás okozta, hogy rengeteg, nagyjából 90 millió felhasználót pénteken kijelentkeztetett a Facebook. Magyarországon az ebbe a körbe esők készülékén az a felirat jelent meg, hogy "a munkamenet ideje lejárt". Ezeknek a felhasználóknak újra be kellett jelentkezniük.

Forrás: Kaboompics / Pexels

A BBC azt írja Guy Rosen, a Facebook adatbiztonsági osztályának vezetője alapján, hogy a 90 millióban benne van az az 50 millió felhasználó, akik a fiókok feltörésében érintettek lehetnek, és másik 40 millió, akiket elővigyázatosságból dobott ki a cég a fiókjukból. Azt nem tudni, hogy milyen adatokat szerezhettek meg a támadók - írja a cégközlések nyomán az Index