Ezeket veszítette el Diana hercegné, miután elvált Károlytól

Forrás: Getty Images/Georges De Keerle -
válás Károly herceg Diana hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ahogy azt mindannyian tudjuk, Diana hercegné és Károly házassága nem volt felhőtlen. A hercegnét fizikailag és lelkileg is megviselte a kapcsolat, de a válásuk sem hozott enyhülést: sok mindent elveszített Diana. 

1. Megszólítását

A hercegné a válás után feladta az Ő királyi fensége megszólítással járó királyi státuszát, walesi hercegné lett.

2. Védelmét

Diana hercegnét megfosztották a királyi család tagjainak járó védelemtől, csak szimpla rendőri védelemben részesült hivatalos megjelenései alatt.

3. Utazásainak finanszírozását

A királyi család tagjai számára a kötelezettségeik teljesítése során felmerülő utazási költségeiket természetesen kifizetik, erre külön keret van, ezt azonban Diana elveszítette a válás után: saját zsebből kellett finanszíroznia a jótékonysági látogatásait is.

4. Irodáját

Dianának a válás után új irodába is kellett természetesen költöznie, nem maradhatott Károly közelében.

Diana hercegné sokat vesztett a válással Forrás: Getty Images/Georges De Keerle


5. A személyzetet

A hercegnének bizony a személyzet tagjait is a minimumra kellett csökkentenie: egy takarítója, egy szakácsa és egy öltöztetője maradt.

6. Jótékonysági kötelezettségvállalását

Ezt a hivatalos feladatát a fiainak adta át a válás után, csak a szívének legkedvesebb ügyeket tarthatta meg.

7. Romantikus kapcsolatát

Diana hercegnének már a válás kimondása előtt volt kapcsolata, Dr. Hasnat Khan szívsebésszel, ennek azonban véget kellett vetnie. Állítólag a hercegné fontolgatta, hogy kedveséért elhagyja az Egyesült Királyságot, de erre már nem került sor.

8. Baráti kapcsolatát

A válásra a hercegné baráti kapcsolatai is rámentek, megromlott viszonya például Gianni Versace tervezővel is.

9. Érzelmi stabilitását

Habár a házasság sem volt számára harmonikus és nyugodt, Diana hercegnét a válás nagyon megviselte. Nagy érdeklődésre tartott számot ugyanis, a hercegné pedig folyton rettegett.

Kiderült, mit kiáltott a királynő, mikor megtudta, hogy Diana hercegnő meghalt


20 éve már annak, hogy Diana hercegnő életét vesztette a párizsi Alma lalagútban történt szörnyű balesetben. A királyi családról, és a történtekről azóta több könyv is megjelent, egy új mű szerzője azonban most előkerített egy fütanút, aki hallotta, hogyan reagált a királynő, mikor tudomást szerezett menye haláláról. Olvasd el erről a life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.