Nemi betegséget hordozó harkelin-katicák inváziójával küzd Anglia

Forrás:Varga Szilárd -
harlekinkatica Anglia nemi betegség Nagy-Britannia Invázió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg itthon a poloskákkal, Nagy-Britanniában a harlekin-katicákkal küzdenek a lakosok.

Ezekben a hetekben is tart a poloskainvázió Magyarországon: a bogarak a hideg időjárás elől igyekeznek bejutni lakásainkba. Talán azt gondolnánk, ennél rosszabb már nem is létezik, de tévedünk, vannak olyan országok, ahol más rovatok okoznak legalább ekkora problémát.

Nagy-Britanniában például harlekin-katicákkal küzdenek. A pöttyös bogarak elterjedését a forró nyár is elősegítette. A HVG azt írja, ezek a kis apróságok igencsak kellemetlenek, hiszen nem csak bemennek az otthonokba, de még harapnak is. Ami pedig még ennél is meghökkentőbb: a hátukon olyan gombákat hordozhatnak, amelyek a bogarak nemi úton terjedő élősködői. Még szerencse, hogy ez nem terjed át emberre.

Európa más részein a harlekin-katicák okoznak problémát Forrás:Varga Szilárd
Hétvégén is folytatódik a napsütéses, őszi időhttp://www.life.hu/news/20181013-hetvegen-is-folytatodik-a-napsuteses-oszi-ido.htmlBár a szombati munkanap miatt nagyon sokan dolgoznak ma, a kellemes őszi idő holnap is folytatódik. Érdemes lesz kimenni a szabadba. News--Hangorkánt vettek videóra Svédországban, nem tudni, honnan jöttek a zajokhttp://www.life.hu/news/20181012-hangorkant-vettek-videora-svedorszagban-nem-tudni-honnan-jottek-a-zajok.htmlMindössze 45 percig tartott az a jelenség, melyet Svédországban vettek videóra. A hangorkán hangjai szinte túlvilágiak, egyelőre a tudósok sem találnak rá magyarázatot. News--Szellemet rögzíthetett az idősek otthonának biztonsági kamerája: videóhttp://www.life.hu/news/20181012-szellemet-rogzithetett-az-idosek-otthonanak-biztonsagi-kameraja.htmlEgy furcsa, szellemnek tűnő, mozgó foltot rögzített egy biztonsági kamera Chicagóban. NewsOrigoA Dunakeszinél kihúzott autó és a benne lévő csontok évek óta a vízben lehettekhttp://www.life.hu/news/20181012-a-dunakeszinel-kihozott-auto-es-a-benne-levo-csontok-evek-ota-a-vizben-lehettek.htmlKét nappal ezelőtt húzták ki a Dunából Dunakeszinél azt az autót, melyben egy ember maradványait is megtalálták. Úgy tűnik, hogy a maradványok évek óta a víz rabjai voltak, a rendőrség egy eltűnt személlyel is összefüggésbe hozta az esetet. News--Deborah de Robertis katolikus zarándokhelyen vetkőzött pucérrahttp://www.life.hu/news/20181011-deborah-de-robertis-katolikus-zarandokhelyen-vetkozott-pucerra.htmlIsmét polgárpukkasztó mutatványt hajtott végre Deborah de Robertis: zarándokhelyen vetkőzött pucérra. News--Írországot és Skóciát kegyetlen vihar éri el péntekenhttp://www.life.hu/news/20181011-irorszagot-es-skociat-kegyetlen-vihar-eri-el-penteken.htmlVeszélyes jelenség alakult ki Európa nyugati partjainál: ez az úgynevezett Callum, amely 150 km/h-ás széllökésekkel csap le Skóciára és Írországra. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.