Több mint tíz év együttlét után szakított Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor. Sok találgatást lehetett olvasni arról, miért is ment tönkre a kapcsolatuk, a műsorvezető ezt megelégelve úgy döntött, ő maga beszél az okokról.

Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor kapcsolata 12 év után ment tönkre. A műsorvezető nővére tragikus halála után döntött úgy, új alapokra helyezi az életét, csak olyan szereplőkre vágyott, akikre támaszkodhat, így fogalmazódott meg benne az az elhatározás, hogy véget vet a párkapcsolatának. A döntése azonban nem érintette váratlanul Bochkor Gábort.

Ezért szakított Bochkor Gábor és Várkonyi AndiForrás: Facebook/Várkonyi Andrea, MTI/Beliczay László

Régóta húzódik ez már kettőnk között; hol ő vetette fel a kérdést, hol én. (...) Nincs új szerelem, nem egy másik férfi miatt léptem ki ebből a kapcsolatból. Azonban márciusban olyan fordulópont történt az életemben, olyan mélypontra kerültem, hogy azt mondtam: rendet szeretnék tenni magam körül” – mondta a HOT! magazinnak Andi, aki a mélyponttal nővére halálára utalt, aki bár régóta küzdött autoimmun betegséggel, távozása mindenkit váratlanul ért. Andi azt is elárulta, hogy miért került válságba a kapcsolatuk. „A mi esetünkben inkább arról volt szó, hogy elcsúsztak a dolgok, olyan tekintetben, hogy ki mit vár el a másiktól egy élettársi kapcsolatban. Más családmodelljeink vannak, így másként vélekedünk arról, miként működik egy család” – árulta el a műsorvezető, aki azt is bevallotta, valóban ő költözött el, de csak azért, mert a ház, amelyben addig éltek, Gábor tulajdona volt. „A ház, ahová annak idején beköltöztünk, az övé, ő vásárolta. Valamiért fontosnak tartotta, hogy ezt papírozzuk le, és én ezt a kérését tiszteletben tartottam. De kértem, hogy akkor az is kerüljön bele a szerződésbe, hogy a saját ingatlanom sem közös tulajdon” – tette hozzá Andi, aki sosem csinált titkot abból, hogy külön kasszán éltek Gáborral. Azt is elárulta, véglegesnek tartja a döntését, és nincs másik férfi az életében.