Boggie-t és kutyusát harci kutya támadta meg, az énekesnő kutyája nem élte túl

Forrás: AFP -
harcikutya halál kutya Boggie gyász támadás énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy turistaúton sétált az énekesnő, Boggie a kutyusával, Palkóval és a zenekarral, amikor egy kerítés mögül kiszabadult harci kutya megölte Palkót. Az énekesnő védeni próbálta az ebet, de a nagytestű állat őt is megharapta.

"Napok óta nem tudok aludni. Tudom, most arról kéne írnom, hogy mennyire fantasztikus volt az ötödik születésnapi koncertem. Ami igaz is, mert valamennyire feledtetni tudja velem azt a borzalmat, amit 2018. okt. 21-én átéltem: aznap délután egy elszabadult kutya megtámadott, és megölte Palkót, a kiskutyámat" - kezdi Facebook-bejegyzését Boggie. Az énekesnő egy hosszú posztban szeretné felhívni mindenki figyelmét a felelős kutyatartásra a saját tragédiáján keresztül.

"Vasárnap elmentünk megnézni a Zagyva-forrást a salgótarjáni koncertet követően a zenekarral.
A turistaút legelején áll egy ház, amit több kutya is őriz. Köztük két nagydarab, színizom amerikai bulldog, ebből az egyik kennelben a másik szabadon kószált a kerítésen belül és minden arra járót veszettül megugatott elmebeteg módon" - írta lejjebb Boggie. Visszafelé már a lehető legmesszebb vitte a kerítéstől a pórázon vezetett Palkót, ám a nagytestű kutya talált egy lyukat a kerítésen, ahol könnyedén kibújt, és megtámadta az énekesnőt és a kis kutyát.

Boggie részletekbe menően írta le a borzalmat, amin átmentek. Próbálta védeni Palkót, a nagytestű kutya a földre taszította őket, majd Palkót berángatta az udvarba, és megölte. "Bárhogy próbáltam védeni őt, az ölésre készülő kutya nem tántorított: miután nagy nehezen sikerült kirángatnom a szájából Palkót, engem is megharapott (nyolc napon túl gyógyuló sérülésemtől még most is nehezen ülök)" - fogalmazott Boggie. A zenekar tagjai is próbálták megfékezni a kutyát, de nem sikerült. A kutya gazdája kisietett a kiáltásokra, ám többet már ő sem tehetett. Boggie célja, hogy tragédiájával tudatosítsa az állattartókban, mennyire fontos, hogy felelősen neveljék a kutyáikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.