A Survivor soha nem hallott titkaiba avatja be a nézőket Rubin Kristóf producer: elárulta, hogyan zajlottak a castingok, és azt is, milyen veszélyek leselkedtek a játékosokra. 

A Survivor nemcsak a játékosoknak jelent komoly megpróbáltatást, de a stáb tagjainak is. Sokat utaznak a különböző helyszínek között, miközben rájuk és a versenyzőkre is valós veszélyek leselkednek: kígyók és óriási százlábúak fenyegetik őket, de az időjárás is meglehetősen szeszélyes. Rubin Kristóf kreatív producer és Iványi László gyártásvezető mesélt a kulisszatikokról.

Survivorben valós veszélyek is fenyegették a játékosokatForrás: RTL Klub

„A Survivor a Törzsek háborújával kezdődik, mindkét törzsnek saját szigete van, ahol az első 20 napot eltöltik. Az Egyesülés után, a Túlélők harca játékszakasz alatt, a továbbjutott játékosok egy harmadik közös szigetre kerülnek. A szigetről kiesett társaik pedig a Holtak szigetére. Ez azt jelenti, hogy egy szériában 4 szigetet használunk. A legtöbb játékot külön helyszínekre tervezzük, ez azt jelenti, hogy forgatási szempontból alaposan kihasználjuk a környező szigeteket"  – mondta Rubin Kristóf, aki azt is elmondta, a castingon komoly próbatételek elé állították a jelentkezőket. A kiválasztás 4 fordulós volt, amely során fizikailag is felmérték a játékosokat, és direkt kényelmetlen helyzetbe hozták őket. 
Szándékosan kényelmetlen helyzetbe hoztuk őket, hogy lássuk a reakciójukat.  Akik lefagynak, befeszülnek, terelnek, azok a szereplőjelöltek valószínűleg nem alkalmasak játékosnak" – tette hozzá a producer. Iványi László pedig a veszélyekről mesélt. „A legkomolyabb veszélyt a tengeri kígyó jelenti, mert a mérgének nincs ellenszere. Ha megharap, pár órán belül halott vagy.  Az a szerencse, hogy a kígyó egyáltalán nem agresszív, ha embert észlel, inkább menekül, mint támad. Veszélyes lehet még a tengeri sün, vagy a kőhal, valamint egy itt őshonos, húszcentisre is megnövő százlábú, amelynek a harapása pokoli fájdalmat okoz, az ember ideiglenesen le is bénulhat tőle. Valamint ott a kiszáradás és az, ha a játékos nem kezeli a sebét – mondta a gyártásvezető. Rubin Kristóf pedig elárulta, hogy volt-e már komoly veszély a forgatások alatt. – Tavaly Szandrát és Barbarát vittem a műsor végén interjúra, amikor Barbarát megharapta egy kígyó. Megijedtünk: éppen hogy túlélte a Survivort,  erre lehet, hogy a kiesése után életveszélybe kerül. Az orvosok már előkészítették a szérumot, elszorították a lábát, hogy lassabban terjedjen a méreg. De szerencsére nem lett baj, a kígyónak, amelyik megharapta, a harapása nem volt mérgező. A másik esetben egy kis motorcsónakban voltunk a nyílt vízen, és a semmiből kerekedett egy vihar. A közvetlen közelünkben csaptak be a villámok, szakadt az eső, és a hullámok összevissza dobálták a motorcsónakot. Biztos voltam benne, hogy nem érünk partot, aztán ahogy jött, a vihar el is múlt" - mondta Kristóf a Blikknek.