Nagy tehetségek, akiktől fájdalmasan korán kellett búcsút vennünk. Értelmetlen halálukat a rajongók talán a mai napig sem tudták megemészteni, hiába teltek már el hosszú évek azóta, hogy távoztak az élők sorából még 30 éves koruk előtt.

Heath Ledger

Heath LedgerForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Hubert Boesl

Már több mint 10 éve, hogy a színész nincs köztünk, de még mindig nehéz elhinni, hogy mindössze 28 évesen egy véletlen túladagolás következtében ért véget az élete. A tehetséges színészt 2008. január 22-én találták holtan manhattani lakásán, a jelentések szerint receptre felírt gyógyszereket vett be, habár egyikből sem találtak a szervezetében a megengedettnél nagyobb mennyiséget, mégis ezek okozták a halálát. Utolsó, befejezett alakításáért, vagyis a Joker szerepéért posztumusz kapta meg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Amy Winehouse

Amy WinehouseForrás: Getty Images/Gareth Cattermole

Az énekesnő mindig is két végén égette a gyertyát, lelki problémái miatt komoly alkohol- és drogfüggőség alakult ki nála, ez okozta a halálát is. Habár többször is járt elvonón, sosem tartott ki a kúrák végéig, így egyik sem bizonyult sikeresnek. Sokszor a színpadra is részegen állt fel, előfordult, hogy elesett előadás közben, vagy elfelejtette a dalok szövegét. Az énekesnőt 2011. július 23-án találták holtan otthonában, halálának oka a hirtelen, túl sok alkohol miatt bekövetkezett szívleállás. Az énekesnő 27 éves volt.

Kurt Cobain

Kurt CobainForrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Frank Micelotta Archive

A Nirvana legendás énekesének élete volt a zene, de az ezzel járó hírnevet már nagyon nehezen viselte. Courtney Love-val kötött házassága után süllyedt igazán mélyre, drogfüggőségét próbálta kezeltetni, de nem sok sikerrel. Halálának körülményei máig nem teljesen tisztázottak: 1994. április ötödikén lett öngyilkos seattle-i házának garázspadlásán. Habár halálának okaként a szakértők a fejlövést adták meg, a bizonytalan körülmények miatt máig vitákra ad okot a 27 éves zenész öngyilkossága.

River Phoenix

River PhoenixForrás: AFP

A rendkívül tehetséges színész élete egyáltalán nem volt egyszerű: szüleivel és testvéreivel – köztük Joaquin Phoenixszel - a Children of God elnevezésű kommunában nőttek fel, a család a gyerekek munkáiból, előadói tehetségéből tartotta fent magát. Rivert már 19 évesen Oscar-díjra jelölték, ám a korai sikerek és gyermekkora miatt gyorsan rákapott az élvezeti szerekre, halálát is ezek okozták. Mindössze 23 évesen távozott az élők sorából, Johnny Depp bárjában lett rosszul, miután többféle kábítószert is bevett. Hiába hívtak hozzá mentőt, a segítség megérkezése előtt, öccse karjaiban halt meg.

Brandon Lee

Brandon Lee A hollóbanForrás: Kobal / The Picture Desk

Brandon Lee a legendás harcművész és színész, Bruce Lee fiaként látta meg a napvilágot. Nem véletlen, hogy ő is tanult harcművészetet, valamint színészetet is. Eleinte forgatókönyv-értékelőként dolgozott, de nagyon hamar szerepet ajánlottak neki. A Kung fu: A filmben debütált, ezután sorra kapta a felkéréseket. A holló című filmben dolgozott utoljára, ugyanis ennek forgatása alatt, egy baleset következtében vesztette életét 28 évesen: hasi lövés érte.