Makai Viktóriát az otthonától nem messze támadta meg egy férfi, aki a futónő bántalmazása közben elismerte, hogy vert már meg nőt és ölt már meg embert. H. István ügyvédje szerint azonban egyik állítás sem igaz. 

Megtámadta és szexuális cselekedetre kényszerítette H. István Makai Viktória futónőt. A maratonista megpróbálta kérdésekkel húzni az időt, sok mindent megtudott így támadójáról, persze senki nem lehet biztos abban, hogy a válaszok valójában  igazak. Erre hívta fel a figyelmet a maratonista, mikor úgy döntött, mégis megosztja a nyilvánossággal, mit tudott meg H. Istvántól.

Makai Viktóriának azt mondta a támadója, hogy ölt már embertForrás: Facebook/Makai Viktória

Támadója az erőszakoskodás közben elárulta, hogy édesapja őt is bántalmazta 25 éves koráig, ezért tudja, hogy rossz lesz, és meg fogja bánni, amit tesz. Bocsánatot is kért Viktóriától, aki könyörgött, hogy engedje el, még tízezer forintot is felajánlott neki, de hiába. A férfi elmondta, hogy vert már meg nőt korábban: a barátnőjét, amikor az megcsalta. Azt is elárulta, szokott örömlányokhoz járni. A sportolónő pedig rákérdezett, hogy ölt-e már embert. Igen - ezt válaszolta Makai Viktória állítása szerint a férfi, aki azt is hozzátette a támadáskor, szokott fegyvert viselni, és van is nála

A támadó ügyvédje szerint egyik állítás sem igaz. "Védencemmel kapcsolatban zajlik a szakértői vizsgálat előkészítése, ahogy azt is megerősíthetem, hogy az ügyészség indítványozta, hogy három hónappal hosszabbítsák meg a letartóztatását. A történtekre nem emlékszik, de az az állítás biztos, hogy nem igaz, hogy korábban embert ölt. És az sem, hogy volt nála fegyver a bűncselekmény elkövetésekor" - mondta a Borsnak H. István védője, dr. Vidákovics Béla.